Băsescu promulgă joi legile salarizării şi reducerii cheltuielilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că în cursul zilei de joi va promulga legea salarizării unitare şi pe cea privind reorganizarea unor instituţii publice, chiar dacă se va stabili că vor fi necesare unele îmbunătăţiri, pe care le va discuta ulterior cu partidele.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu promulgă joi legile salarizării şi reducerii cheltuielilor

Băsescu promulgă joi legile salarizării şi reducerii cheltuielilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Intenţia mea este să le promulg. În noaptea aceasta sunt la analiză la departamentul de specialitate şi intenţia mea este să le promulg chiar şi în condiţiile în care se va constata că sunt necesare unele îmbunătăţiri în continuare", a spus şeful statului.

El a adăugat că promulgarea acestor legi este importantă din perspectiva acordurilor cu FMI.

"Important este ca angajamentele cu FMI să fie respectate, urmând ca eventualele observaţii să le negociez cu partidele politicie spre a fi îndreptate, dacă va fi cazul", a mai spus şeful statului.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi Legea salarizării unitare a bugetarilor sunt constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici