Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului parteneriat pentru Schengen: E datoria faţă de români

Preşedintele Traian Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este "o datorie faţă de români".

372 afișări
Imaginea articolului Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului parteneriat pentru Schengen: E datoria faţă de români

Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului parteneriat pentru Schengen: E datoria faţă de români (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Vă propun să facem din aderarea la Schengen un obiectiv comun", le-a pus Traian Băsescu parlamentarilor şi premierului.

Preşedintele a ţinut să îi asigure pe premier şi pe parlamentari de dorinţa sa "fără rezerve" de a avea un parteneriat care să ducă la succes în privinţa aderării la spaţiul Schengen.

"Vă asigur de dorinţa mea fără rezerve de a avea un parteneriat care să ne ducă la succes. Avem nevoie şi putem să mutăm frontiera UE pe Prut. Este cred o datorie a noastră faţă de români", a afirmat Traian Băsescu.

El a subliniat că, dincolo de doctrinele politice, între forţele politice şi instituţiile centrale ale statului trebuie să existe un parteneriat pentru atingerea interesului naţional privind aderarea la Spaţiul Schengen, accesul în Zona euro şi asigurarea unui stat de drept şi modern.

"Aş spune că cele trei elemente: stat de drept şi stat modern, acces în Zona euro şi acces în Zona Schengen sunt elemente în care nu putem avea contradicţii, chiar dacă avem păreri diferite unii despre ceilalţi, chiar dacă avem doctrine diferite. Sunt elemente de interes pentru toţi românii şi nu cred că aici încape doctrina politică, ci doar interesul naţional", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici