Video Băsescu: PSD este câştigător moral al alegerilor, iar PDL, câştigător de facto

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că PSD este câştigătorul moral al alegerilor, iar PDL este câştigător "de facto", având mai multe mandate în Parlament decât social-democraţii.

32 afișări

El a susţinut o declaraţie de presă la Cotroceni, la finalul căreia a ţinut să dea o explicaţie jurnaliştilor prezenţi.

Băsescu a spus că, după alegeri, a văzut la televizor că atât Emil Boc, cât şi Mircea Geoană susţin că partidul pe care fiecare îl reprezintă a câştigat alegerile.

În opinia lui Traian Băsescu, PSD este câştigătorul moral al alegerilor, având în vedere că a luat cu 90.000 voturi mai mult decât PDL.

Şeful statului a menţionat însă că PDL este câştigătorul de facto al alegerilor, având în vedere că în urma redistribuirii are mai multe mandate în Parlament decât PSD.

Întrebat ce importanţă are acest lucru, Băsescu a răspuns că este important, având în vedere că prevederile Constituţiei fac referire la numărul de mandate şi nu la numărul de voturi obţinute.

Întrebat cum va împăca cele două partide în aceste condiţii, Băsescu a răspuns: "Prin Constituţie".

El a mai fost întrebat dacă la consultările care vor avea loc vineri la Cotroceni aşteaptă şi propuneri de premieri din partea partidelor, şeful statului răspunzând că, fiind vorba de consultări, aşteaptă orice de la partide.

În încheiere, el a ţinut să menţioneze că un subiect important care va fi discutat vineri la Cotroceni cu partidele este cel legat de clauza de salvgardare în domeniul Justiţiei.

Citeşte şi:

Băsescu: Am invitat partidele la consultări

Băsescu: Simpla apartenenţă la un partid nu e suficientă pentru a face parte din Guvern

Băsescu: Marea problemă a votului uninominal este inechitatea

BEC a anunţat rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare

Procedura de desemnare a premierului României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici