Băsescu: Relaţia româno-cehă nu a suferit niciodată din lipsă de prietenie/ Preşedintele Cehiei: Am adus cu mine foarte mulţi oameni de afaceri pentru investiţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Republicii Cehia, Milos Zeman, că relaţia româno-cehă nu a suferit niciodată din lipsă de prietenie, la rândul său, preşedintele Cehiei arătând că ar fi trebuit să viziteze mai des ţara noastră.

482 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Relaţia româno-cehă nu a suferit niciodată din lipsă de prietenie/ Preşedintele Cehiei: Am adus cu mine foarte mulţi oameni de afaceri pentru investiţii

Milos Zeman, Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Băsescu a declarat că vizita preşedintelui Republicii Cehia în România vine într-un moment de "consolidare a relaţiei româno-cehe, care niciodată nu a suferit din lipsă de prietenie".

"Am discutat împreună şi am constatat că suntem foarte apropiaţi - în punctele de vedere, situaţia regională, în mod deosebit cu accent pe Ucraina şi Republica Moldova", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

El a menţionat că alte subiecte de discuţie s-au referit la acceptarea României în spaţiul Schengen, strategia Dunării, extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Sud-Vest, politica "uşilor deschise pentru NATO" şi problema independenţei energetice a Europei, adăugând că a fost vorba de o "gamă foarte largă de discuţie".

La rândul său, preşedintele Cehiei a declarat că şi-a exprimat întregul ajutor al acestei ţări pentru ca România să fie inclusă în spaţiul Schengen.

Milos Zeman a mai declarat că în România sunt aproximativ 600 de firme cehe active: "Am adus cu mine un număr foarte mare de oameni de afaceri cehi, care speră ca aici să găsească contacte economice, de investiţii".

Preşedintele Republicii Cehia a mai decarat că vizita sa este prima după opt ani, în România.

"Cred că preşedinţii ar trebui să viziteze ţările prietene mai des decât o dată la opt ani. Încerc acum să recuperez această întârziere", a spus preşedintele Milos Zeman, arătând că şi-a amânat vizita din luna noiembrie, din cauza unui accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici