Băsescu: România îşi va suplimenta implicarea pe linie civilă în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România şi-a îndeplinit responsabilităţile de securitate prin dublarea efectivelor alocate ISAF şi a precizat că ţara noastră îşi va suplimenta implicarea pe linie civilă.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România îşi va suplimenta implicarea pe linie civilă în Afganistan

Băsescu: România îşi va suplimenta implicarea pe linie civilă în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

"Prin dublarea efectivelor româneşti alocate în ISAF, România şi-a îndeplinit responsabilităţile de securitate şi îşi va suplimenta implicarea pe linie civilă", a spus şeful statului.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, "succesul în Afganistan va veni doar în urma unei implicări de lungă durată a comunităţii internaţionale". "Accelerarea reconstrucţiei şi dezvoltării este absolut necesară", a spus el.

Şeful statului s-a referit de asemenea şi la situaţia din Irak unde, în opinia sa, "încep să se vadă rezultatele eforturilor comunităţii internaţionale în domeniul securităţii interne şi al reconstrucţiei instituţionale".

"În ceea ce priveşte angajamentul României în Irak, acesta continuă, la solicitarea guvernului irakian" a adăugat preşedintele în discursul rostit cu ocazia primirii la Cotroceni a membrilor corpului diplomatic străin acreditat la Bucureşti

Militarii români vor asigura sprijin umanitar şi medical în regiunile Tallil şi Bagdad şi vor desfăşura activităţi de instruire şi consiliere pentru forţele de securitate irakiene, potrivit CSAT.

CSAT a aprobat semnarea memorandumului de înţelegere între România şi Irak, document care reglementează activităţile şi statutul militarilor români prezenţi în Irak în cursul acestui an.

Documentul reglementează tipurile de operaţii şi activităţi non-combat pe care militarii români continuă să le asigure în Irak, în acord cu autorităţile de la Bagdad.

Citeşte şi:

CSAT a aprobat retragerea României din SHIRBRIG

Şedinţa CSAT pe tema trupelor româneşti din Irak

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici