Băsescu: România susţine întărirea reglementării şi supravegherii sistemului bancar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că partea română va susţine, la lucrările Consiliului European, necesitatea unui regim întărit de reglementare şi supraveghere a sistemului bancar şi îşi propune să obţină angajamente privind elaborarea unei strategii privind Dunărea.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România susţine întărirea reglementării şi supravegherii sistemului bancar

Băsescu: România susţine întărirea reglementării şi supravegherii sistemului bancar (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele a menţionat că va participa, împreună cu premierul Emil Boc, la lucrările Consiliului European de vară, la Bruxelles, pricipalele subiecte abordate fiind situaţia economică, financiară şi socială la nivelul Uniunii Europene, schimbările climatice şi dezvoltarea durabilă, problematica instituţională, migraţia ilegală şi problemele externe ale UE, cu accent pe relaţiile cu Afganistan şi Pakistan.

Băsescu a spus că se vor analiza măsurile luate pentru redresarea economică şi cooperarea globală pe linia reformei sistemului financiar. "România va avea o poziţie foarte fermă în susţinerea necesităţii unui regim întărit de reglementare şi supravaghere a sistemului bancar", a spus preşedintele.

El a adăugat că se va face o analiză a impactului măsurilor pentru diminuarea efectelor crizei asupra forţei de muncă.

Şeful statului a mai spus că la Bruxelles se va discuta şi despre implementarea Tratatului de la Lisabona şi despre soluţiile pentru ca acest document să fie ratificat de Iralnda prin referendum.

Băsescu a precizat că la acest Consiliu, care marchează sfârşitul preşedinţiei cehe a UE, va avea loc prima discuţie oficială cu privire la constituirea viitoarei Comisii Europene.

"La capitolul schimbări climatice şi dezvoltare durabilă, obiectivul nostru este să obţinem un angajament al Consiliului European privind elaborarea unei strategii cuprinzătoare pentru Dunăre", a spus preşedintele.

Preşedintele şi premierul vor participa, de asemenea, joi, la Bruxelles, la summit-ul Partidului Popular European, eveniment care are loc înaintea reuniunilor şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici