Băsescu: România trebuie să realizeze o reconfigurare a puterii sale aeriene

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Aviaţia română este pregătită să facă faţă cu succes provocărilor ce reies din statutul României de membru NATO şi UE, afirmând însă că România va trebui să realizeze o reconfigurare a puterii sale aeriene.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România trebuie să realizeze o reconfigurare a puterii sale aeriene

Băsescu: România trebuie să realizeze o reconfigurare a puterii sale aeriene (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Şeful statului a adresat un mesaj cu prilejul aniversării Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Băsescu arată, în mesaj, că Aviaţia română este pregătită astăzi să facă faţă cu succes provocărilor impuse de statutul României de ţară membră a NATO şi a Uniunii Europene.

"Deşi progresul este incontestabil şi evident, ţin să subliniez necesitatea ca Forţele Aeriene ale Armatei României să continue cu devotament şi profesionalism acest proces şi să-şi intensifice eforturile vizând transformarea şi modernizarea. România, ca stat membru al Alianţei Nord Atlantice şi al Uniunii Europene, va trebui să realizeze o reconfigurare a puterii sale aeriene care să-i permită să îndeplinească noi tipuri de operaţii desfăşurate la distanţă şi să facă faţă cu succes provocărilor viitoare din mediul regional şi global de securitate", afirmă Băsescu în mesaj.

El menţionează că doreşte să mulţumească personalului navigant şi tehnic care execută misiuni în teatrele de operaţii din afara ţării, "unde Armata României este prezentă şi îşi face datoria cu prisosinţă".

"Rememorând istoria, se poate afirma, fără lipsă de modestie, că potenţialul ingineresc şi tehnologic românesc s-a remarcat, în mod deosebit, prin realizarea avionului IAR-80, în anul 1939, care, la vremea respectivă, era clasat al IV-lea avion de vânătoare din lume, dovedindu-şi superioritatea în bătăliile aeriane care s-au purtat în cel de-al doilea război mondial", declară Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici