Băsescu: Românii se păcălesc cu imaginea lui Geoană ca om de externe

Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la sediul său de campanie, că românii se păcălesc cu imaginea lui Mircea Geoană ca om de externe, acesta fiind, în opinia sa, "extrem de slab pregătit şi fără capacitatea de a înţelege situaţia geopolitică, geostrategică" a României.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Românii se păcălesc cu imaginea lui Geoană ca om de externe

Băsescu: Românii se păcălesc cu imaginea lui Geoană ca om de externe

"Am înţeles că, într-o pornire de fost ambasador, chiar ministru de Externe, domnul Geoană a făcut comentarii extrem de aspre la adresa modului cum se desfăşoară politica externă a României. Românii se păcălesc cu imaginea lui Mircea Geoană ca om de externe. Este extrem de slab pregătit şi nu are capacitatea de a înţelege situaţia geopolitică, geostrategică a regiunii în care propria lui ţară se află", a declarat Traian Băsescu.

El a ţinut să menţioneze câteva aspecte pozitive ale politicii externe a României, respectiv organizarea celui mai mare summit NATO la Bucureşti, parteneriatul strategic cu Franţa, câştigarea celor 8.900 de kilometri pătraţi de platou continental.

"Este interesant modul de a gândi al unuia care a fost ministru de externe al României. Am înţeles că domnul Mircea Geoană a etichetat trimiterea militarilor români în afara frontierelor ca fiind acţiuni cu risc ridicat pentru securitatea naţională. Ei, aici să ştiţi că Mircea Geoană a atins apogeul înţelepciunii", a adăugat Băsescu.

El a reamintit că trupele româneşti au fost trimise în Irak şi Afganistan în 2003, când Mircea Geoană era ministru de Externe.

"Ceea ce eu am făcut a fost ca, după preluarea mandatului de preşedinte, să duc la bun sfârşit obligaţiile asumate de România şi să nu pun Armata Română în situaţia de a părăsi teatrul de operaţii înainte de a avea misiunea îndeplinită. (...) Nu există onoare mai mare pentru un militar decât să poată spune: misiune îndeplinită. Orice militar retras din teatrul de operaţii înainte de a-şi termina misiunea este un militar umilit", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici