Băsescu, românilor din Israel: Încercăm să îi convingem pe politicienii români că justiţia e justiţie

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Tel Aviv, cu reprezentanţii românilor din Israel, cărora le-a spus că România a rămas un stat democratic, dar care nu este perfect, el menţionând că politicienii români trebuie să înveţe că justiţia nu se opreşte "când vor unii, oricât de bogaţi".

288 afișări
Imaginea articolului Băsescu, românilor din Israel: Încercăm să îi convingem pe politicienii români că justiţia e justiţie

Traian Basescu (Imagine: Florin Ghioca/Mediafax Foto)

"Laşi la urmă partea cea mai dulce, întâlnirea cu cei care sunt legaţi de România", le-a spus şeful statului celor prezenţi la întâlnire, referindu-se la faptul că evenimentul a fost ultimul pe agenda vizitei oficiale făcute în Israel.

Şeful statului a spus că România a avut creştere economică: "Nu mare, dar decât deloc, ca la alţii, mai bine", a precizat el.

"Despre România, nu o ducem atât de rău pe cât ne plângem, dar am putea să o ducem mai bine", a spus preşedintele.

Băsescu a mai spus că românii încearcă să fie "buni europeni".

"Încercăm să îi convingem pe toţi politicienii că justiţia e justiţie, şi ea funcţionează şi nu se opreşte când vor unii sau alţii, indiferent cât ar fi de bogaţi sau de puternici din punct de vedere politic", a spus şeful statului.

El a apreciat că dacă s-ar uita la Israel, politicienii români ar vedea ce înseamnă un stat solid, pe picioarele lui, în care instituţiile îşi fac treaba.

"Mai avem până învăţăm toţi lucrurile acestea şi mai ales până învăţăm că politica se face dedicându-te unui ţel, unui gând, unui popor, şi nu unui partid sau corupţilor lui. Dar le vom trece pe toate, încet!", a precizat preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că cert este faptul că România a rămas un stat democratic, un stat de drept, "care nu este perfect, dar care se va perfecţiona".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici