Băsescu şi Tăriceanu în avion: Discuţie relaxată exclusiv pe politică externă - surse

Discuţia din avion dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu, pe traseul Bucureşti-Lisabona, a fost una relaxată, în care s-au abordat doar teme externe precum poziţia României pentru Kosovo şi reuniunea CE, ulterior, pe drumul Lisabona-Bruxelles, cei doi fiind apatici, din cauza oboselii.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu şi Tăriceanu în avion: Discuţie relaxată exclusiv pe politică externă - surse

Băsescu şi Tăriceanu în avion: Discuţie relaxată exclusiv pe politică externă - surse

Şeful statului şi primul-ministru au mers cu acelaşi avion la Lisabona, la semnarea Tratatului de reformă al UE, precum şi la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă.

Surse din delegaţia oficială au relatat pentru MEDIAFAX că, joi, pe parcursul celor aproximativ patru ore de zbor între Bucureşti şi Lisabona, Băsescu şi Tăriceanu au avut o discuţie relaxată pe teme exclusiv de politică externă, precum problema Kosovo şi reuniunea de iarnă a Consiliului European, fiind evitate subiecte de politică internă.

"A fost o relaţie ciudat de bună, în pofida aşteptărilor unora, cu o discuţie în care au fost evitate teme ale politicii interne sau de altă natură", au afirmat sursele.

Preşedintele Băsescu a avut la un moment dat o discuţie cu consilierii săi despre poziţia României pe temele incluse pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European, iar premierul Tăriceanu a avut o consultare similară cu membrii staf-ului său, după care şeful statului şi primul-ministru au convenit asupra unui punct de vedere comun.

"Dialogul a fost mai sărac în subiecte ulterior, pe parcursul drumului dintre Lisabona şi Bruxelles, când preşedintele şi premierul au fost destul de apatici, probabil din cauza oboselii care şi-a spus cuvântul", au mai arătat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici