Băsescu: Sper ca în următoarea săptămână să se facă desecretizarea acordului privind scutul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR 1, că desecretizarea acordului privind scutul american antirachetă ar putea avea loc în următoarea săptămână, adăugând că în mod garantat nu va exista niciun act adiţional secret la acordul care va fi făcut public.

98 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper ca în următoarea săptămână să se facă desecretizarea acordului privind scutul

Băsescu: Sper ca în următoarea săptămână să se facă desecretizarea acordului privind scutul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sper în următoarea săptămână să se întâmple acest lucru (desecretizarea acordului - n.r.)", a spus Băsescu la TVR.

El a precizat că, în momentul de faţă, Departamentul de Stat şi MAE lucrează în acest sens.

Şeful statului a adăugat că garantează că nu există niciun act adiţional secret la acordul care va fi făcut public.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, în 13 septembrie, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici