Băsescu spune că nu s-a consultat cu premierul Ungureanu înaintea mesajului din Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că nu s-a consultat cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu înainte de a adresa Parlamentului mesajul din 7 martie, când a solicitat puterii "reîntregirea" salariilor bugetarilor în luna iunie.

124 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că nu s-a consultat cu premierul Ungureanu înaintea mesajului din Parlament

Traian Băsescu (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Nu m-am consultat cu premierul Ungureanu înainte de a merge în Parlament. Mesajele preşedintelui sunt problema lui. Punctul meu de vedere nu mi-l poate schimba nici primul-ministru Ungureanu, cum nu îl poate schimba nici opoziţia. Românii trebuie să ştie că preşedintele României are un punct de vedere în probleme stringente", a spus preşedintele Băsescu la TVR.

El a subliniat că este dreptul său de a-şi exprima un punct de vedere, pentru că nu are nevoie de "viză de aprobare de la nimeni", iar ce fac Parlamentul sau Guvernul cu acest punct de vedere, este problema lor.

"Eu nu m-am dus la Guvern sa bat cu pumnul în masă faceţi asa, ci preşedintele României adresează Parlamentului un mesaj. Ce face Parlamentul sau Guvernul cu acest mesaj e problema lor. Eu am dreptul sa-mi exprim punctul de vedere", a afirmat el.

De asemenea, întrebat ce ar face dacă primul-ministru ar fi intrat în contradicţie cu mesajul său şi ar fi susţinut în continuare reducerea CAS, asa cum anunţase initial, Băsescu a răspuns că i-ar fi urat succes. "Îi spuneam mult succes, dar ar fi fost imoral faţă de cetăţeni", a spus Băsescu.

El a reiterat că este o obligaţie mărirea salariilor bugetarilor pentru a acoperi restul tăierii de 25% din salarii din iunie 2010, adăugând că anunţul privind reducerea "temporară" a fost făcut de el, nu de Mihai-Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici