Băsescu, "suporter" al autonomiei egale în Covasna, Călăraşi sau Constanţa

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, duminică, la Covasna, "un suporter" al autonomiei, cu condiţia ca aceasta să fie egală, în Covasna şi Harghita, cu autonomia din Călăraşi, Bihor sau Constanţa.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu, "suporter" al autonomiei egale în Covasna, Călăraşi sau Constanţa

Băsescu, "suporter" al autonomiei egale în Covasna, Călăraşi sau Constanţa

Potrivit şefului statului, nivelul de autonomie trebuie să fie egal în toată ţara pentru că statul român este stat unitar.

Băsescu a spus că îi este foarte clar şi este arhicunoscut faptul că susţine de multă vreme deblocarea proceselor de descentralizare sau a proceselor de creştere a autonomiei locale.

"Este neproductiv să ne încăpăţânăm să menţinem centralizată decizia legată de şcoli, de conducerile spitalelor, să nu facem poliţiile la dispoziţia administraţiilor locale", a spus şeful statului, potrivit căruia apropierea deciziilor legate de educaţie, ordine publică şi sănătate de o comunitate nu înseamnă decât un bine pentru aceasta.

Preşedintele a spus că menţinerea acestor sisteme la nivel centralizat, la nivelul ministerelor, nu face decât le creeze miniştirilor impresia că au putere discreţionară, ei crezând că puterea se măsoară în câţi directori pot schimba, în loc să gândească la binefacere pentru comunităţi şi să lase ca în baza deciziei comunităţii să fie numit un director de spital sau de şcoală.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii după întâlnirea avută la vila de protocol din staţiunea Covasna cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din judeţele Covasna şi Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici