Băsescu va oferi, la Cotroceni, un dineu în onoarea lui Shimon Peres

Preşedintele FCER, deputatul Aurel Vainer, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şeful statului român, Traian Băsescu, va oferi, joi seară, la Palatul Cotroceni, un dineu în onoarea preşedintelui israelian, Shimon Peres, după convorbirile oficiale pe care cei doi le vor avea în cursul dimineţii.

43 afișări
Imaginea articolului Băsescu va oferi, la Cotroceni, un dineu în onoarea lui Shimon Peres

Băsescu va oferi, la Cotroceni, un dineu în onoarea lui Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a precizat că Shimon Peres va fi primit de Traian Băsescu, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, urmând ca în cursul serii să participe la un dineu oficial oferit în onoarea sa de şeful statului român.

"Facem o comemorare mâine după-amiază (joi după-amiază - n.r.), la 15.30, la sinagoga mare din Vasile Adamache. Este întâlnirea dintre domnul preşedinte (Shimon Peres - n.r.) cu membrii comunităţilor evreieşti din România. Cu acest prilej, se face o comemorare a victimelor israeliene şi a membrului echipajului din România care au căzut atunci (în accidentul unui elicopter israelian produs în iulie în Munţii Bucegi - n.r.)", a declarat deputatul Aurel Vainer.

El a mai spus că preşedintele israelian se va întâlni, joi după-amiază, cu premierul Emil Boc, iar vineri dimineaţă cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Roberta Anastase şi, respectiv, Mircea Geoană.

"Vineri vizitează Memorialul Holocaustului, apoi pleacă din ţară", a mai spus Vainer.

Înainte de a vizita România, Peres va merge în Bulgaria, unde va ajunge în cursul dimineţii de miercuri. Vizita preşedintelui israelian în Bulgaria şi România face parte dintr-un proiect în desfăşurare de consolidare a relaţiilor cu ţările din Europa Centrală şi de Est, în special cu cele membre NATO şi/sau UE. Peres a fost în Slovenia şi Croaţia în iulie şi se pregăteşte de o vizită în Ucraina în septembrie.

Administraţia prezidenţială a anunţat, miercuri, că preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, va face, în perioada 11-13 august, o vizită de stat în România, precizând că acesta va avea convorbiri cu preşedintele Traian Băsescu, dar fără a menţiona când vor avea loc acestea.

"La invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu, în perioada 11 - 13 august a.c., preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, va efectua o vizită de stat în România. În cadrul vizitei, preşedintele Peres va avea convorbiri oficiale cu preşedintele României, cu primul-ministru, cu preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor. În cadrul convorbirilor la nivel înalt, vor fi abordate atât teme ale agendei bilaterale, cât şi dosarele specifice Orientului Mijlociu", se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale care anunţă vizita lui Peres.

Cotidianul Jerusalem Post relata, la 22 iulie, că preşedintele israelian, Shimon Peres, ar putea vizita România în august, după vizitele din iulie în Slovenia şi Croaţia, într-o campanie de strângere a relaţiilor cu UE şi de prezentare a poziţiei Ierusalimului în conflictul israeliano-palestinian.

Biroul preşedintelui israelian a anunţat, marţi, că Shimon Peres va începe miercuri o vizită în România şi Bulgaria, scopul fiind consolidarea relaţiilor dintre Israel şi cele două ţări.

Jerusalem Post a relatat, miercuri, detalii din programul lui Shimon Peres în România şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici