Băsescu, vorbind despre incidentul de la Alba Iulia: Au fost trei beţivani, potrivit informării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, comentând agresarea rectorului maghiar de la Alba Iulia, că autorii au fost "trei beţivani" care ar fi intrat în conflict cu oricine, iar comentariile de genul "minoritar atacat" sunt deplasate.

482 afișări
Imaginea articolului Băsescu, vorbind despre incidentul de la Alba Iulia: Au fost trei beţivani, potrivit informării

Băsescu, vorbind despre incidentul de la Alba Iulia: Au fost trei beţivani, potrivit informării

Preşedintele a fost întrebat în legătură cu declaraţiile lui Kelemen Hunor privind posibila ieşire în stradă a maghiarilor. "Sunt lucruri condamnabile. Eu n-am vrut să tensionez mai mult atmosfera, dar indiscutabil... Mă uitam cum a fost abordat incidentul de la Alba Iulia. Domne, erau trei beţivani, potrivit informării", a răspuns Băsescu la B1TV.

"Erau trei beţivani care şi dacă eram eu, şi dacă eraţi dumneavoastră, şi dacă era rectorul maghiar, la fel se purtau cu el. Habar n-au avut că e rectorul maghiar. S-au dumirit pe urmă, după ce au început să-l înjure, să-l nu ştiu ce, dar ei şi-au continuat treaba cu ungurii, mai ales când au aflat că e ungur. Deci trei beţivani care ar fi intrat în conflict şi cu dumneavoastră, şi cu mine, şi cu cetăţeanul care întâmplător era ungur. De aici afirmaţii de genul «un minoritar atacat» este prea mult şi deplasat, mai ales pentru un demnitar al statului român, cetăţean al statului român", a spus preşedintele.

Ministerul ungar de Externe s-a declarat, luni, şocat de o serie de incidente antimaghiare petrecute în oraşul Alba Iulia, din România, potrivit unui comunicat citat de MTI. Ministerul a precizat că, în ultimele zile, anumite clădiri care adăpostesc instituţii religioase au fost avariate, iar rectorul unui institut teologic şi un alt etnic maghiar au fost atacaţi brutal în Alba Iulia. Incidentele contrastează puternic cu deschiderea şi cooperarea strânsă care au caracterizat relaţiile româno-ungare în ultima perioadă, a precizat Ministerul ungar de Externe.

Ministerul de Externe a precizat, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că a cerut ambasadei de la Budapesta să obţină clarificări despre limbajul utilizat de MAE ungar în comunicatul referitor la evenimentele de la Alba Iulia, "limbaj considerat neadecvat şi contrar spiritului deschis".

"MAE a transmis instrucţiuni Ambasadei de la Budapesta în sensul obţinerii de clarificări cu privire la limbajul utilizat de partea ungară în comunicatul de presă, limbaj considerat neadecvat şi contrar spiritului deschis al dialogului politic direct dintre cele două ţări", se arată într-o serie de precizări remise, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici