Bashar al-Assad, reales preşedintele Siriei cu 95,1% din voturi

  • Într-o ţară pulverizată de război, sirienii merg, pentru următoriii 7 ani, pe mâna aceluiaşi conducător.
  • La vot au participat peste 14 milioane de locuitori.
  • Assad şi-a îmbunăţit scorul faţă de trecutele alegeri, din 2014.
1043 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad, reales preşedintele Siriei cu 95,1% din voturi

Bashar al-Assad, reales preşedintele Siriei cu 95,1% din voturi

Unanimitate este cuvântul care poate descrie alegerile prezidenţiale din Siria.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost reales pentru un mandat de şapte ani cu 95.1% din voturi, conform unui anunţ făcut joi de preşedintele parlamentului de la Damasc, după un scrutin criticat de opoziţie şi de statele occidentale, tranmsite AFP.

Ceilalţi doi contracandidaţi la scrutinul de miercuri, Abdallah Salloum Abdallah, fost ministru şi parlamentar, şi Mahmoud Marei, membru al opoziţiei tolerate de guvern, au obţinut 1.5%, respectiv 3.3% din voturi.

Într-o ţară devastată de război din 2011, 14.2 milioane de persoane au participat la vot, ceea ce înseamnă o rată de participare de 76.64%.

Alegerile au fost organizate în zonele controlate de regim, adică două treimi din teritoriul Siriei, precum şi în unele ambasade din străinătate.

În 2014, Assad a obţinut peste 88% din voturi, conform rezultatelor oficiale.

Statele occidentale au calificat alegerile ca nefiind libere şi corecte, iar opoziţia siriană a denunţat o "mascaradă".

Cu o campanie electorală desfăşurată sub lozinca "Speranţă prin muncă", Bashar al-Assad a urmărit să se impună ca singurul arhitect al unei reconstrucţii de care Siria are disperată nevoie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici