BEC a respins ca tardivă cererea PIN de înregistrare a semnului electoral

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, joi, ca tardivă, solicitarea PIN de înregistrare a semnului electoral, reprezentând ursul carpatin

1 afișare
Imaginea articolului BEC a respins ca tardivă cererea PIN de înregistrare a semnului electoral

BEC a respins ca tardivă cererea PIN de înregistrare a semnului electoral

Membrii BEC au luat această decizie cu 8 voturi “împotriva” înregistrării şi 3 abţineri, argumentul respingerii fiind acela că, potrivit legii, partidele puteau să îşi înregistreze semnele electorale în termen de trei zile de la constituirea Biroului Electoral Central.

Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ a declarat, pentru Agenţia MEDIAFAX, că această prevedere este cuprinsă în Legea privind organizarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului, ale cărei reglementări sunt valabile şi pentru scrutinul europarlamentar.

“BEC s-a constituit în luna februarie, în septembrie doar şi-a reluat activitatea, în sensul Ordonanţei 15, care prevede că procesul electoral a fost numai suspendat”, a menţionat el.

În conformitate cu reglementările Ordonanţei 84/2007, partidele politice mai puteau depune, până la data de 26 septembrie, doar listele de candidaţi şi cele de susţinători.

Membrii BEC au hotărât, de asemenea, să respingă solicitarea de înregistrare a semnului electoral al Partidului Verde, care şi-a depus însă, încă din primăvară, listele de candidaţi şi de susţinători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici