BEC amână decizia în cazul Iepureşti

Biroul Electoral Central (BEC) a amânat pentru vineri luarea unei decizii în privinţa scrutinului din localitatea Iepureşti, din judeţul Giurgiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

22 afișări
Imaginea articolului BEC amână decizia în cazul Iepureşti

BEC amână decizia în cazul Iepureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al BEC a explicat că semnatarii contestaţiei, respectiv reprezentanţii PDL, au cerut termen până vineri pentru a putea aduce noi probe.

"Motivaţia este că se mai pot adăuga câteva probe la dosar care nu au ajuns astăzi (joi - n.r.) şi care vor fi depuse în cursul zilei de astăzi", a spus el.

Aproape o sută de localnici din Iepureşti au ieşit în stradă, joi dimineaţă, protestând în faţa primăriei din comună pentru că au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul la vot la alegerile locale de duminică, 1 iunie.

Ei cer renumărarea voturilor, dar şi reorganizarea alegerilor.

Actualul primar, Gheorghe Păunescu (PSD), a câştigat alegerile de duminică, cu 749 de voturi, contracandidatul său, Costin Ceauşu (PDL), obţinând 738 de voturi. PDL reclamă în acest caz fraudă electorală.

BEC a decis, miercuri, anularea scrutinului din comuna ilfoveană Ştefăneşti, iar joi a decis anularea alegerilor din toate cele cinci secţii ale circumscripţiei electorale Vidra, care include şi satul Sinteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici