BEC:Termenul în care se poate depune contestaţie pentru invalidarea alegerilor expiră miercuri

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ a precizat, marţi, că, potrivit legii, termenul în care PSD poate să depună la Curtea Constituţională o contestaţie privind invalidarea alegerilor la Curtea Constituţională expiră miercuri.

379 afișări
Imaginea articolului BEC:Termenul în care se poate depune contestaţie pentru invalidarea alegerilor expiră miercuri

BEC:Termenul în care se poate depune contestaţie pentru invalidarea alegerilor expiră miercuri (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Muhuleţ a spus că legea prevede că aceste contestaţii se depun la Curtea Constituţională în trei zile de la momentul votării, iar acest termen expiră miercuri.

El a arătat că dacă PSD ar face contestaţie prin care cere invalidarea alegerilor pe trei motive, şi anume numărul de voturi nule, compararea proceselor-verbale şi compararea CNP-urilor, aceasta ar trebui făcută la Curtea Constituţionlă.

Curtea Constituţională va valida alegerile numai după ce soluţionarea contestaţiilor, a adăugat Muhuleţ.

El a mai spus că dacă PSD va depune la BEC o cerere de renumărare a voturilor din secţiile de votare, BEC va analiza şi va decide în consecinţă. "Potrivit legii, BEC poate decide renumărarea voturilor dintr-o secţie de votare dacă găseşte erori în cazul proceselor verbale", a adăugat Muhuleţ.

Muhuleţ a dat ca exemplu situaţia celor cinci secţii de vot din Caraş- Severin, la care Alinaţa PSD+PC a cerut renumărarea voturilor, arătând că,în acest caz, BEC nu a găsit erori şi neconcordanţe în procesele verbale şi a decis că este de competenţa Curţii Constituţionale, încadrându-se la fraudă electorală şi nu a BEC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici