Becali în plenul PE: Fotbalul nu există în Tratatul de la Lisabona

Eurodeputatul George Becali a atras atenţia, într-un discurs rostit în PE, că Tratatul de la Lisabona nu conţine referiri la fotbal şi la "sport ca atare", el apreciind că "importanţa socială şi educaţională trebuie redefinite şi recunoscute într-un document care să se apropie de forţa Tratatului".

22 afișări
Imaginea articolului Becali în plenul PE: Fotbalul nu există în Tratatul de la Lisabona

Becali în plenul PE: Fotbalul nu există în Tratatul de la Lisabona (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Fotbalul nu există în tratatul de la Lisabona. Sportul ca atare nu există. Nu avem temei juridic pentru o politică europeană în domeniul sportului", a spus George Becali în plenul PE, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Eurodeputatul a arătat însă că există în Tratatul de la Lisabona mai multe articole "care au impact asupra aspectelor economice, adică asupra sportului profesionist".

"Libera circulaţie a lucrătorilor, celebrul caz Bosman şi procesul câştigat la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene au avut efecte în lumea fotbalului profesionist", a spus Becali.

"În Tratatul de la Nisa am avut inclusă o declaraţie privind caracteristicile specifice ale sportului, important social şi educaţional. Mă întreb şi întreb Comisia Europeană dacă facem ceva ca percepţia actuală asupra domeniului să nu mai fie doar cea economică. Importanţa socială şi educaţională trebuie redefinite şi recunoscute într-un document care să se apropie de forţa Tratatului", a apreciat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici