Becali: Nu iau niciun ban de la Parlament. Vreau birou singur, mi-l voi amenaja din banii mei

Deputatul PNL George Becali le-a spus marţi ziariştilor că pe el nu-l interesează bugetul care se acordă unui deputat şi a precizat că în cei patru ani de mandat nu va ridica "niciun ban de la Parlament".

1058 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu iau niciun ban de la Parlament. Vreau birou singur, mi-l voi amenaja din banii mei

George Becali (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

George Becali a fost întrebat dacă este de acord cu decizia conducerii Camerei privind tăierea cheltuielilor pentru deputaţi referitoare la şederea acestora la hotel şi reducerea unor beneficii.

"Despre asta se discuta şi la grupul PNL, dar pe mine nu mă interesează, nu pot să vă spun eu ce discutam acolo. Acolo era într-un fel în familia noastră. Nu pot să spun acuma afară ce se discută în familie. Lucrurile publice pe care trebuie să le facă cei care vor să le facă, pentru că pe mine nu mă interesează nici banii care sunt pentru maşini, nici pentru cazare, nici pentru benzină, nu mă interesează bugetul care se dă unui deputat. De ce? Pentru că eu, chiar astăzi, de exemplu, m-a rugat o doamnă şi mi-a spus: «domnule Becali, vă rog frumos măcar veniţi să semnaţi ca să ne uşuraţi, pentru că banii ăia sunt acolo şi trebuie să semnaţi, îi luaţi, îi daţi, îi donaţi». Şi i-am zis: «Nu vreau, nu-i donez, nu nimic, nu iau niciun ban de la Parlament». O să rămână în buget acolo şi normal trebuie să facem ceva cu ei", a spus George Becali.

El a fost întrebat de ziarişti dacă în cei patru ani de mandat nu-şi va ridica nici salariul şi nici suma forfetară.

"Niciun ban, sumă forfetară, benzină, motorină, nimic, nimic, nimic niciun fel", a precizat Becali.

Deputatul a mai declarat că vrea să aibă birou singur în Camera Deputaţilor, pe care să nu-l împartă cu alţi parlamentari, arătând că va solicita în acest sens o încăpere care "este în paragină", pe care să o renoveze din banii lui în acest scop.

George Becali a fost întrebat despre faptul că exista propunerea să-i fie repartizat un birou din Parlament, în calitatea sa de membru al Comisiei juridice, pe care să-l împartă cu alţi patru-cinci parlamentari.

"E adevărat. Numai că eu le-am spus: Nu, că nu accept. Eu sunt Gigi Becali, am zis. Eu nu sunt patru-cinci colegi, nu sunt nici şapte colegi, nici cinci colegi. Eu sunt Gigi Becali şi eu vreau birou singur!", a răspuns George Becali.

El le-a precizat ziariştilor că vrea ca biroul pe care îl va primi să şi-l amenajeze singur din banii lui.

"Biroul pe care îl voi primi mi-l voi amenaja singur din banii mei. E o problemă cu birourile, dar am înţeles că sunt câteva încăperi care nu sunt renovate, care sunt, cum ar veni, nu ştiu, nu sunt terminate. Şi atunci am să fac o propunere: îmi daţi mie încăperea, asta e degeaba, asta e în paragină, eu o renovez, eu o fac. Deci nu am nevoie nici măcar de biroul care este renovat", a precizat George Becali.

El a venit marţi în Parlament pentru a participa la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în calitatea sa de membru al acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici