BEM: Oprescu are cu 0,5% mai multe voturi decât Blaga

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, a obţinut cu puţin peste 3.000 de voturi - 0,5 la sută - mai mult decât principalul contracandidat Vasile Blaga (PDL), potrivit centralizării voturilor din toate cele 1.181 de secţiile ale Capitalei.

16 afișări
Imaginea articolului BEM: Oprescu are cu 0,5% mai multe voturi decât Blaga

BEM: Oprescu are cu 0,5% mai multe voturi decât Blaga

Potrivit procesului verbal cu centralizarea voturilor, furnizat agenţiei MEDIAFAX de reprezentantul PDL în Biroul Electoral Municipal (BEM), Marian Zlotea, în cursa pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu conduce cu 164.219 voturi, în timp ce candidatul PDL Vasile Blaga a fost votat de 161.165 de bucureşteni.

Pe locurile următoare s-au clasat reprezentantul PSD, Cristian Diaconescu, votat de 67.251 de alegători, urmat de liberalul Ludovic Orban, cu 64.636 de voturi, şi de Cozmin Guşă (PIN), cu 31.442 de voturi.

Pentru Primarul General al Capitalei au fost înregistrate 545.170 de voturi valabil exprimate, nule fiind 14.696 de voturi.

Potrivit documentului BEM, softul direcţiei statistică din Primăria Capitalei a repartizat automat şi numărul de mandate pentru partidele care au obţinut numărul necesar de voturi pentru a intrat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

PDL a obţinut 24 de mandate, PSD 15 mandate, PNL şapte mandate, iar PRM şi PNG, câte trei mandate. După redistribuire, operaţiune făcută tot de softul de la statistică, PSD, PNG şi PNL au mai primit câte un mandat.

Astfel: pentru CGMB, PDL a primit 195.702 voturi, PSD - 129.357, PNL - 62.701, PNG - 30.285, iar PRM - 28.191 voturi. Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 532.603, iar 27.235 de voturi au fost nule.

Procesul verbal nu este însă definitiv, el nefiind, încă, asumat prin semnătură de membrii BEM, dată fiind decizia de marţi a forului de a reverifica toate buletinele de vot considerate iniţial nule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici