BEM respinge candidatura lui Oprescu

Depunerea candidaturii senatorului Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost respinsă, miercuri, de BEM, fiind invalidate peste 4000 de semnături de susţinere, astfel că acestuia îi lipsesc în jur de 400 de semnături pentru a fi validat.

24 afișări
Imaginea articolului BEM respinge candidatura lui Oprescu

BEM respinge candidatura lui Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele BEM Constantin Marino Marin a declarat că Oprescu avea nevoie de 35.803 semnături valide şi că au fost invalidate 4.982 de semnături, fie pentru că în locul seriei şi numărului actului de identitate apărea codul numeric personal, fie pentru că adresa nu era completă.

Astfel, candidatul independent Sorin Oprescu are cu aproximativ 400 de semnături sub limita cerută de lege.

"BEM a respins candidatura ca independent a domnului Oprescu, deoarece, din numărul total de susţinători de 40.420, au fost constatate ca fiind valide un număr de 35.438 dintr-un necesar de 35.803 semnături. Au fost respinse ca fiind nevalide 4.982 de semnături", a anunţat preşedintele BEM.

Constantin Marino Marin a precizat că Oprescu poate depune contestaţie la Tribunal în termen de 48 de ore de la afişarea listelor de candidaturi la BEM.

Preşedintele BEM a mai afirmat că listele au fost verificate de trei ori, pentru a nu exista posibile erori de numărare a semnăturilor.

Senatorul Sorin Oprescu a declarat, miercuri, la Antena 3, că va contesta decizia BEM de respingere a candidaturii sale la Primărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici