Berceanu: Aş fi dispus să candidez la şefia Senatului, dar să nu creadă cineva că mor după funcţie

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat miercuri că ar fi dispus să candideze pentru preşedinţia Senatului, menţionând însă că problema nu îl frământă foarte tare şi că nu doreşte să se creadă că este mort după această funcţie.

197 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Aş fi dispus să candidez la şefia Senatului, dar să nu creadă cineva că mor după funcţie

Vasile Blaga şi Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto

Întrebat dacă ar fi dispus să ocupe funcţia de preşedinte al Senatului, dacă PDL i-ar cere, Berceanu a spus: "Aş fi dispus, dar n-aş avea nicio problemă dacă nu aş fi eu. Nu este o chestiune care mă frământă foarte tare. Nu vreau să creadă cineva că mor după funcţie".

Radu Berceanu crede că Roberta Anastase l-a nominalizat ca posibil candidat pentru şefia Senatului din partea PDL deoarece el a condus foarte multe şedinţe ale acestui for.

În opinia lui Berceanu, este bine că locul de preşedinte al Senatului a fost eliberat.

"Este bine că locul este eliberat. Pe un loc liber se pot face propuneri. PDL în mod sigur va avea un candidat şi în mod sigur va câştiga preşedinţia Senatului. Conducerea partidului o să facă o analiză, să vadă cine ar fi mai potrivit", a adăugat senatorul PDL.

Radu Berceanu a mai spus că sunt 51 de senatori ai PDL şi "oricare are bastonul de mareşal în raniţă".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că în Uniune se înregistrează un "trend puternic" de a avea un candidat propriu la şefia Senatului, o decizie urmând să fie luată însă după discuţii în coaliţie.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat miercuri că grupul Uniunii din Senat a decis să propună un candidat propriu la funcţia de preşedinte al Senatului. Frunda a spus că senatorii Uniunii au discutat miercuri dimineaţă pe marginea posibilei revocări a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului şi, întrucât nu au fost înştiinţaţi că vor avea loc negocieri la acest nivel, au decis că, dacă va fi cazul, vor propune un candidat propriu la funcţia deţinută de Geoană. "Dacă suntem într-o coaliţie, iar partidul cel mare dă primul-ministru şi preşedintele Camerei Deputaţilor, atunci ar fi logic ca (...) funcţia de vicepremier şi cea de preşedinte la Senatului să aparţină UDMR", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici