Berceanu demisionează din funcţia de preşedinte al PDL Dolj, dar este reconfirmat prin vot

Delegaţii la Consiliul de Coordonare al PDL Dolj au votat, în majoritate, pentru ca Radu Berceanu să fie preşedintele filialei, la numai o oră după ce acesta îşi anunţase demisia de la şefia organizaţiei.

14 afișări
Imaginea articolului Berceanu demisionează din funcţia de preşedinte al PDL Dolj, dar este reconfirmat prin vot

Berceanu demisionează din funcţia de preşedinte al PDL Dolj (Imagine: Mediafax Foto)

Imediat după ce Radu Berceanu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al PDL Dolj, în sală au fost împărţite foi pe care fiecare participant la Consiliul de Coordonare să scrie numele persoanei potrivite să preia conducerea filialei.

În urma centralizării opţiunilor exprimate de delegaţi s-a stabilit că 321 de persoane s-au pronunţat ca Radu Berceanu să rămână în funcţie. Printre cei nominalizaţi pe bilete de către unii participanţi la Consiliul de Coordonare al PDL Dolj s-au aflat şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Opţiunile delegaţilor au fost făcute publice de către Marian Jean Marinescu, care a anunţat în sală că, în aceste condiţii, Radu Berceanu rămâne preşedintele PDL Dolj. La acest anunţ, toţi participanţii s-au ridicat şi au început să aplaude şi să scandeze numele lui Berceanu. În acel moment, Berceanu a mers la microfon şi i-a rugat pe delegaţi să facă linişte, spunând: "Parcă suntem în cultul personalităţii, vă rog să luaţi loc", după care a revenit la locul său.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Consiliului de Coordonare al PDL Dolj era în desfăşurare.

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a anunţat, sâmbătă, că demisionează din această funcţie, el spunând că astfel îşi asumă pierderea alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

Anunţul a fost făcut în cadrul Consiliului de Coordonare al PDL Dolj, Berceanu spunându-le celor prezenţi în sală că a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al filialei şi că este prima dată când face acest anunţ.

"Aş vrea să explic acest lucru pentru că un asemenea gest nu se face la fierbinţeală. Nu voiam să pun organizaţia PDL Dolj într-o postură care să-i creeze probleme tocmai în perioada în care se alegeau viceprimarii", a declarat Berceanu.

El a spus că îşi asumă astfel rezultatul obţinut la alegerile locale, când a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, în favoarea candidatului PSD Ion Prioteasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici