Berceanu: Demisionez din toate funcţiile din filiala Dolj dacă mi se impune susţinerea lui Solomon

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, luni, că va demisiona din toate funcţii deţinute în filiala Dolj a partidului dacă i se va impune să-l susţină pe candidatul UNPR la Primăria Craiova Antonie Solomon, arătând că acesta a stat şase luni la puşcărie, iar PDL are un cod etic.

122 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Demisionez din toate funcţiile din filiala Dolj dacă mi se impune susţinerea lui Solomon

Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu demisionez dacă îl impune (pe Antonie Solomon –n.r.) de la centru. Rămân membru PDL, demisionez din toate funcţiile de acolo, să se ducă ei să facă campanie", a afirmat Berceanu, întrebat ce va face dacă PDL îi va impune de la centru susţinerea candidaturii lui Antonie Solomon la primăria Craiova.

Berceanu a adăugat că va rămâne simplu membru al partidului, dacă "mai doreşte cineva”. "Dacă nu, eu pot să renunţ şi la asta", a adăugat Berceanu.

El a mai spus că întotdeauna a fost adeptul disciplinei de partid şi atunci când se ia o decizie toată lumea o respectă, iar cei care nu vor să o respecte, au opţiunea să demisioneze.

Radu Berceanu a arătat că PDL are un cod etic şi DNA i-a reproşat ceva lui Solomon deoarece acesta a stat 6 luni şi jumătate la puşcărie.

"Nu i-am reproşat eu lui Solomon, i-a reproşat DNA. Dacă ai stat 6 luni şi jumătate la puşcărie înseamnă că e o problemă pe acolo. După aia, un an şi jumătate el nu a avut drept să-şi exercite mandatul de primar, aşa că nu putem să fim acum ca un ghiocel", a adăugat senatorul PDL.

El a mai arătat că nu are o problemă cu UNPR şi că are o relaţie bună cu cei care sunt în acest partid în judeţul Dolj, dar nu poate fi aplicat protocolul de colaborare acolo deoarece DNA împiedică, precum şi codul etic al PDL.

Senatorul PDL a spus că nu doreşte să influenţeze deciziile UNPR şi că PDL din Dolj are candidaţii săi, iar UNPR din Dolj are candidaţii săi.

Berceanu a adăugat că Solomon a fost la PDL, înainte de a trece la UNPR şi că protocolul coaliţiei interzice ca un partid din coaliţie să ia oameni de la alt partid din interior.

El a arătat că se îndoieşte că preşedintele PDL emil Boc susţine această situaţie deoarece acesta a fost unul dintre susţinătorii Codului etic, dar că Boc nu i-a dat nicio altă soluţie.

UNPR îi transmite senatorului PDL Radu Berceanu că nu permite ofensele şi limbajul de neacceptat şi absolut inadecvat şi îl sfătuieşte pe acesta să îşi "cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă", menţionând că Antonie Solomon este un primar iubit de comunitate.

Senatorul Radu Berceanu s-a opus, în şedinţa Colegiului Director al PDL de duminică, deciziei privind alianţele la nivel local, precizând că PDL nu îl va susţine pe Antonie Solomon pentru că "este un puşcăriaş", scrie "Gândul".

Decizia încheierii unui protocol la nivel naţional între PDL şi UNPR nu i-a entuziasmat pe toţi democrat-liberalii. Şeful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a opus în şedinţa Colegiului Director de astăzi unei astfel de înţelegeri care presupune susţinerea unor candidaţi comuni la locale, invocând atât situaţia specială din judeţ unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea să candideze la Primăria Craiova din partea UNPR, dar şi faptul că Uniunea lui Gabriel Oprea a racolat până acum mai mulţi democrat-liberali.

Senatorul PDL a explicat, pentru "Gândul", că o înţelegere la Dolj cu UNPR nu va fi posibilă dacă se va decide ca Antonie Solomon să fie candidatul la Primăria Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici