BIO: Cristian Vlădescu, propus la Ministerul Sănătăţii, lucrează de 20 de ani în sistem

Cristian Vlădescu, propus de premierul Lucian Croitoru la Ministerul Sănătăţii, lucrează de 20 de ani în sistem, a fost aproape doi ani la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar din februarie este directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

756 afișări
Imaginea articolului BIO: Cristian Vlădescu, propus la Ministerul Sănătăţii, lucrează de 20 de ani în sistem

BIO: Cristian Vlădescu, propus la Ministerul Sănătăţii, lucrează de 20 de ani în sistem (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

A absolvit Facultatea de Medicină Generală de la UMF "Carol Davila" Bucureşti în 1988, în 1999 şi-a luat doctoratul în Sociologie la Universitatea Bucureşti, iar în 2000 doctoratul în Medicină, la UMF "Carol Davila" Bucureşti. Din 2000 este medic primar în Sănătate Publică şi Management Sanitar, Bucureşti.

Are un master în Ştiinţe Politice, la SNSPA Bucureşti şi altul în Management Sanitar, la Nuffield Institute for Health, University of Leeds.

Cristian Vlădescu este, din 2002, profesor în Sănătate Publică şi Management şi şeful Disciplinei de Sănatate Publică la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara, din 2003 este conducător de doctorate în medicină, iar din 1995 este profesor asociat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

Între 1999 şi 2005 a fost preşedinte executiv la Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, în perioada 1997-1998 a fost director general la Direcţia pentru Reformă din Ministerul Sănătăţii, iar între 1998 şi 2001 a fost expert al Consiliului Europei pe probleme de politici de sănătate. Între 2005 şi 2006 a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate Publică a Ministerului Sănătăţii.

În perioada martie 2005 - februarie 2007 a fost preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, fiind revocat din funcţie de premierul de atunci Călin Popescu Tărieanu, la propunerea ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

La părăsirea postului, Vlădescu fost criticat atât de Călin Popescu Tăriceanu, cât şi de Eugen Nicolăescu, pentru management defectuos. Cristian Vlădescu a acuzat, la rândul său, modul în care a fost revocat din funcţie.

În decembrie 2007, preşedintele Traian Băsescu a înfiinţat Comisia prezidenţială pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, Cristian Vlădescu fiind desemnat la conducerea acesteia. În octombrie 2008, comisia a elaborat "Raport pentru un sistem de sănătate bazat pe nevoile cetăţeanului şi pacientului".

Preşedinte Traian Băsescu declara atunci că Raportul acestei comisii reprezintă "o radiografie corectă a situaţiei din sănătate" şi că îşi însuşeşte acest document, care va fi postat pe site-ul Preşedinţiei, pentru a fi lansat în dezbatere publică. Şeful statului mai spunea că bugetul de şase miliarde de lei alocat Sănătăţii "nu este suficient". Băsescu afirma că este de acord cu salarii mărite şi în sănătate, dar cu condiţia creşterii performanţei în domeniu.

Vlădescu a fost director şi coordonator de proiecte pentru 19 programe de cercetare şi granturi cu finanţare externă.

Vineri, Cristian Vlădescu a fost nominalizat de primul-ministru Lucian Croitoru la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici