BIOGRAFIE: Nazare, vechi colaborator al lui Boagiu, propus de PDL la Transporturi, are teamă de zbor

Alexandru Nazare, propus de PDL la conducerea Ministerului Transporturilor, este un vechi colaborator al Ancăi Boagiu, are 31 de ani şi se declară pe pagina personală de Internet drept o persoană dinamică, dar cu teamă de avion.

2150 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Nazare, vechi colaborator al lui Boagiu, propus de PDL la Transporturi, are teamă de zbor

BIOGRAFIE: Nazare, vechi colaborator al lui Boagiu, propus de PDL la Transporturi, are teamă de zbor (Imagine: Alexandru Chitu/Mediafax Foto)

El relatează, pe site-ul său, că într-o excursie a fost aruncat de la un balcon al unui hotel de colegii de şcoală, iar pe un zbor Atena-Budapesta aeronava în care se afla a căzut în gol mai multe secunde din cauza unor turbulenţe.

Născut pe 25 iunie 1980, la Oneşti, a făcut studiile liceale la Colegiul Naţional "Alexandru-Ioan Cuza" din Focşani, este licenţiat în Ştiinţe Politice, la SNSPA Bucureşti, urmând şi cursuri masterale de Teorie Politică, Analize Media, Neoconservatorism şi Relaţii Internaţionale, în cadrul European College of Liberal Arts din Berlin.

"Mă atrage dinamismul vieţii, dinamism pe care îmi place să îl caut în tot ceea ce mă înconjoară, înclusiv în aparent plictisitoarele ore de fizică atomică, de pe vremea adolescenţei, când am urmat Colegiul Naţional Alexandru-Ioan Cuza din Focşani. Politica este pentru mine o pasiune care creează dependenţă, iar conectarea la realitatea înconjurătoare constituie o necessitate", scrie Nazare.

Din 2005 până în 2007 a fost consilier personal al Ancăi Boagiu, în perioada în care aceasta a condus Ministerul Integrării Europene. Din septembrie 2007 până în februarie 2008 a lucrat la Parlamentul European, pe postul de consilier pe lângă delegaţia Partidului Democrat Liberal.

Din decembrie 2008 până în iulie 2009 a fost europarlamentar al PDL, cel mai tânăr membru al delegaţiei democrat-liberale. Din august 2009 a fost consilier la cabinetul de europarlamentar al lui Theodor Stolojan, iar din octombrie 2009 până în aprilie 2010 a lucrat ca subsecretar de stat la fostul Departament al Afacerilor Europene (DAE).

În aprilie 2010 se mută în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, unde a coordonat Autoritatea de Certificare şi Plată a fondurilor europene. Din noiembrie 2010, după venirea Ancăi Boagiu ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, este transferat în acest minister ca secretar de stat.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, Nazare nu deţine bunuri imobile, autoturisme, bijuterii sau obiecte de artă valoroase ori bunuri mobile. Are în schimb un cont ING deschis în 2007 cu 7.062 de euro şi un depozit din 2010 de 35.400 euro.

El apare pe lista sponsorilor PDL la campaniile electorale din 2009, cu o donaţie de 36.950 lei.

În februarie 2008 a fost ales în cadrul organizaţiei de tineret a PDL ca preşedinte al comisiei de disciplină, etică şi litigii, iar în iunie 2011 este ales prim-vicepreşedinte al OTPDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici