Biroul lui Fenechiu, evacuat din Prefectura Iaşi

Subprefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, susţinut de PDL în acest post, a declarat presei că biroul deputatului PNL Relu Fenechiu va fi evacuat miercuri din Prefectură, după ce liberalul ieşean nu a respectat termenul impus pentru eliberarea spaţiului respectiv.

26 afișări
Imaginea articolului Biroul lui Fenechiu, evacuat din Prefectura Iaşi

Biroul lui Fenechiu va fi evacuat din Prefectura Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Tomaşeschi a precizat că toate lucrurile din biroul deputatului liberal vor fi mutate într-un spaţiu situat la subsolul clădirii.

"Contractul a fost reziliat de Prefectură în urmă cu 30 de zile şi cum termenul de evacuare expiră mâine (miercuri - n.r.), vom trece la inventarierea bunurilor, după care le vom muta la subsol. Nu este normal să avem birouri politice într-o instituţie apolitică", a declarat Dragomir Tomaşeschi, subprefectul judeţului Iaşi.

Tomaşeschi a precizat că Prefectura ieşeană l-a înştiinţat din timp pe deputatul liberal cu privire la expirarea contractului pentru funcţionarea biroului parlamentar al lui Fenechiu în clădirea Prefecturii, adăugând că liberalul ar fi trebuit să elibereze spaţiul respectiv.

La rândul său, prefectul de Iaşi, Victorel Lupu, susţinut în această funcţie de PSD Iaşi, a declarat că l-a chemat în nenumărate rânduri pe Relu Fenechiu la discuţii, însă acesta nu a onorat niciuna dintre invitaţii.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat că reprezentanţii Prefecturii nu pot să-l evacueze din birou în lipsa unei hotărâri judecătoreşti în acest sens.

"Le va fi foarte greu să mă evacueze, deoarece ar trebui să aibă şi o hotărâre judecătorească. Nu pot să-mi ia lucrurile de acolo pentru că am şi bunuri de valoare în birou", a declarat Relu Fenechiu.

Liderul liberalilor ieşeni a primit în anul 2005 un spaţiu în clădirea Prefecturii pentru biroul său parlamentar, imediat după învestireaa prefectului liberal de atunci, Radu Prisăcaru, fiind singurul politician care îşi are biroul în această instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici