Biroul prezidenţial american solicită pacea regională prin dialog după vizita lui Pelosi în Taiwan

Biroul prezidenţial a cerut miercuri pacea şi stabilitatea regională prin dialog, în timp ce preşedintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a făcut o vizită de mare profil în Taiwan.

206 afișări
Imaginea articolului Biroul prezidenţial american solicită pacea regională prin dialog după vizita lui Pelosi în Taiwan
Pelosi, care urmează să sosească în Coreea de Sud ca parte a turneului său asiatic, a vizitat Taiwan marţi seara, devenind cel mai înalt oficial ales american care a vizitat insula auto-conduită în ultimii 25 de ani. China, care pretinde suveranitatea asupra Taiwanului, a protestat ferm împotriva vizitei lui Pelosi.
 
Întrebat despre vizita lui Pelosi în Taiwan, un oficial de la biroul prezidenţial a spus: „Poziţia guvernului nostru este că vom menţine o comunicare strânsă cu naţiunile în cauză cu privire la toate problemele sub steagul necesităţii păcii şi stabilitate în regiune prin dialog şi cooperare”
 
Biroul prezidenţial „salută” vizita lui Pelosi în Coreea de Sud şi speră să obţină realizări în timpul discuţiilor sale cu preşedintele Adunării Naţionale Kim Jin-pyo, a spus oficialul.
 
Kim şi Pelosi sunt programate să ţină discuţii joi, iar cei doi vorbitori vor ţine o conferinţă de presă comună înainte de a lua masa împreună, a spus biroul lui Kim.
 
Preşedintele Yoon Suk-yeol, care se află în prezent în vacanţă de vară, nu are de gând să se întâlnească cu Pelosi, a spus oficialul.
 
Deşi unele rapoarte din presă au ridicat posibilitatea unei întâlniri între Yoon şi Pelosi, biroul prezidenţial a negat informaţiile.
 
"Nimic nu s-a schimbat faţă de briefingul de azi dimineaţă. O întâlnire între preşedintele Yoon şi preşedintele Camerei Pelosi nu va avea loc din cauza programului de vacanţă al preşedintelui", a spus biroul lui Yoon Suk-yeol.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici