Blaga a povestit pensionarilor PDL că de 7 luni e bunic; Andreea Paul propune proiectul "Bunicul de rezervă"

Preşedintele PDL Vasile Blaga le-a spus, joi, pensionarilor din partid reuniţi în Convenţie naţională, că de şapte luni el este bunic şi că speră ca nepotul să-l iubească, iar colega sa de partid Andreea Paul a propus un proiect de lege privind "bunicul de rezervă", inspirat de modelul danez.

534 afișări
Imaginea articolului Blaga a povestit pensionarilor PDL că de 7 luni e bunic; Andreea Paul propune proiectul "Bunicul de rezervă"

Blaga a povestit pensionarilor PDL că de 7 luni e bunic; Andreea Paul propune proiectul "Bunicul de rezervă" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aş spune că întâlnirea cu dumneavoastră pentru mine este astăzi şi mai emoţionantă. De şapte luni, sunt şi eu bunic şi întotdeauna, ştiam de altfel, o trăisem pe pielea mea, bunicii ţin la nepoţi mai mult decât la copiii lor, lucrul ăsta nu mai trebuie demonstrat. Dar e vorba despre încă o responsabilitate pe care o am şi aş vrea eu, la fel ca dumneavoastră, nepotul să mă iubească şi aş vrea şi eu să-l protejez, dar cu demnitate şi dependent de un stat care nu trebuie să considere că face favoruri celor de vârsta a treia atunci când primesc pensii. De fapt este răsplata pentru munca de o viaţă făcută în folosul românilor", a spus Vasile Blaga.

Blaga a fost aplaudat de pensionarii democrat-liberali atunci când le-a spus că este de şapte luni bunic.

La rândul său, colega sa de partid, prim-vicepreşedintele Andreea Paul a susţinut că PDL este singurul partid care are o organizaţie a persoanelor de vârsta a treia şi a apreciat că pensionarii sunt "aurul alb al PDL".

Menţionând că "peste 20 de ani pensionarii vor fi nevoiţi să lucreze ca să nu moară de foame", Andreea Paul a vorbit despre cele două bunici ale sale şi despre sfaturile primite de ea de la acestea.

"Cele mai valoroase sfaturi le am de la bunicile mele. Una dintre bunici îmi spunea: «În viaţă, Andreea, să fii atât de bună în ceea ce faci încât oricât te vor fura cei din jur tu tot cea mai bună să rămâi!»", a relatat Andreea Paul.

Ea a vorbit şi despre un proiect de lege care să fie iniţiat de PDL şi care să aibă în vedere modelul danez legat de programul "bunicul de rezervă".

"Trebuie să ne gândim la modelul danez faţă de pensionari. Ei au un program numit «Bunicul de rezervă» şi putem face o iniţiativă legislativă", a spus Andreea Paul, fără a da detalii.

Convenţia Naţională a Organizaţiei de pensionari şi a persoanelor de vârsta a treia a PDL, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, a debutat cu un moment de reculegere propus de preşedintele organizaţiei faţă de pensionarii democrat-liberali care au murit în perioada dintre cele două Convenţii ale organizaţiei.

"Să ţinem un minut de reculegere pentru toţi cei care ne-au părăsit în acest interval de la ultima Convenţie Naţională", a spus preşedintele organizaţiei.

Atât Vasile Blaga, cât şi alţi democrat-liberali din conducerea partidului au susţinut că pensionarii sunt "sufletul şi echilibrul" partidului, că ei au o mare contribuţie în campaniile electorale ale PDL şi au respins ideea că PDL ar fi fost cel care le-a tăiat pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici