Blaga: Ar fi necesară o restructurare guvernamentală în perioada următoare

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, la Realitatea FM, că în şedinţa de luni a coaliţiei şi-a exprimat opinia că ar fi necesară o restructurare guvernamentală, menţionând că a nominalizat în acest cadru şi unele ministere în care "nu se întâmplă nimic".

24 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ar fi necesară o restructurare guvernamentală în perioada următoare

Blaga: Ar fi necesară o restructurare guvernamentală în perioada următoare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este momentul unei restructurări guvernamentale până la alegerile prezidenţiale, Blaga a răspuns: "Personal mi-am exprimat în interiorul coaliţiei un astfel de punct de vedere, dar sigur că premierul va aprecia la un moment dat când va trebui făcută".

El refuzat să facă alte comentarii, spunând doar că a nominalizat la şedinţa coaliţiei ministere "în care nu se întâmplă nimic".

"Am fost obişnuit ca secretar general al partidului să-mi rezolv problemele mele şi ale partidului în interiorul partidului. Sunt un om disciplinat, care ştie să respecte protocolul coaliţiei. Eu nu fac speculaţii de dragul de a apărea într-un ziar sau altul sau de a produce ştiri. Tot ceea ce am avut de spus am spus ieri (luni - n.r.), am şi nominalizat ministere în care nu se întâmplă nimic, ca să fiu şi mai direct, dar mă opresc aici", a spus Vasile Blaga.

Referitor la partenerii de coaliţie, Blaga a apreciat că există "mai multe PSD-uri", spunând că unii social-democraţi vor să colaboreze în continuare cu PDL, dar există şi alţii care ştiu că împreună cu Mircea Geoană "pierd totul în partid".

"Iniţial - şi nu am fost printre cei care şi-au dorit această coaliţie - în momentul în care s-a decis constituirea ei, din raţiuni după părerea mea absolut rezonabile, am zis: asta e, mergem înainte, am putea gândi chiar o colaborare pe termen lung. Dar în acest moment văd că am avut dreptate când am spus că sunt mai multe PSD-uri, pentru că sunt unii care-şi doresc fără nicio discuţie să colaborăm în continuare şi alţii care ştiu că împreună cu domnul Geoană pierd totul în partid. Din păcate, a doua categorie se impune în acest moment în PSD", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici