Blaga: Aş vrea să văd cine pleacă din sală când vine Băsescu, pentru că pleacă cu totul

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu, că ar vrea să-l vadă pe preşedintele Traian Băsescu la următoarea şedinţă de Guvern, ca să vadă cine pleacă din sală, el subliniind că poate garanta că "pleacă cu totul".

11 afișări
Imaginea articolului Blaga: Aş vrea să văd cine pleacă din sală când vine Băsescu, pentru că pleacă cu totul

Blaga: Aş vrea să văd cine pleacă din sală când vine Băsescu, pentru că pleacă cu totul (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Premierul Boc îl invită pe preşedinte când consideră de cuviinţă, iar un membru al Cabinetului căruia nu-i convine are o singură variantă: să plece. Poate fi membru PDL sau membru PSD. Nu e nicio problemă. De aceea, copilării de genul «miniştrii PSD vor ieşi când vine preşedintele»... Aş vrea să-l văd pe preşedinte că vine miercuri la şedinţa de guvern să văd cine pleacă, că pleacă cu totul, vă garantez! În guvern nu se votează, guvernul ia decizii prin consens", a spus Blaga într-un interviu acordat cotidianului "Gândul".

El a menţionat că solidaritatea cu primul-ministru este o condiţie pentru membrii oricărui guvern.

"Vor pleca cu totul, pentru că înseamnă că nu sunt solidari cu premierul. Prima condiţie ca să faci parte dintr-un guvern, oriunde în lumea asta, este ca, în orice acţiune, să fii solidar cu primul-ministru. Nu-ţi convine, pleci!", a adăugat el.

"Democraţie e până când se intră în uşa guvernului, democraţie la poziţii. În momentul în care, în majoritate, s-a luat o decizie sau premierul are singur o altă poziţie decât toţi ceilalţi membri ai guvernului - ăsta este modul în care se lucrează în orice guvern dintr-un stat democratic, premierul poate să aibă un punct de vedere contrar tuturor membrilor guvernului, ce spune el, ultimul lui cuvânt e lege. Cui nu-i convine, pleacă! Se numeşte Guvernul Boc, găseşte alţi 20 de miniştri, face Guvernul Boc II. Care-i problema?!", a continuat Blaga.

Referitor la faptul că vicepremierul PSD Dan Nica ar fi aflat de sosirea lui Băsescu la şedinţa de Guvern cu cinci minute înainte de începerea acesteia, Blaga a răspuns: "Poate că domnul Boc l-a invitat (pe Băsescu - n.red.) cu şase minute înainte. Eu nu ştiu lucrurile astea, nu sunt premier".

În opinia sa, acest subiect s-a politizat "absolut anapoda".

"Din păcate, suntem în faţa alegerilor prezidenţiale şi se acţionează extrem de politic pe orice întreprindere a preşedintelui care, iată, doreşte să rămână preşedinte şi nu candidat - preşedinte. El o să devină preşedinte - candidat când o să considere necesar şi asta văd că-l supără pe domnul Geoană. Pe domnul Antonescu nu mai are ce să-l supere, că a ieşit din cursă înainte de a intra", a adăugat el.

Întrebat despre modul în care va funcţiona Cabinetul Boc, având în vedere cele mai recente declaraţii ale unor lideri ale partidelor, Blaga a răspuns că acesta funcţionează "perfect".

"N-am auzit niciun ministru PSD având oficial o altă poziţie. L-am auzit pe domnul Iliescu, pe domnul Geoană, urechindu-i, l-am auzit pe domnul Năstase, nicio mirare! Domnul Iliescu şi domnul Năstase au exact aceeaşi poziţie din decembrie, când s-a constituit coaliţia, iar domnul Geoană este candidat la alegerile prezidenţiale. N-am auzit nici pe domnul Nemirschi că va ieşi din guvern, nici pe domnul Nica, care-i coordonează", a adăugat el.

Vasile Blaga a mai spus că această coaliţie este gândită pe patru ani şi crede că aşa se va şi întâmpla.

"Nu este căsătorie din dragoste, este numai din interes, iar viaţa a arătat că multe căsătorii din interes rezistă mai mult decât cele din dragoste. (...) Eu cred că această coaliţie va rezista", a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde a transmis miniştrilor o serie de recomandări şi a arătat că România va înregistra o scădere a PIB şi în trimestrul II şi va intra în recesiune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici