Blaga, întrebat care ar fi premierul pentru programul ARD: Nu vindem pielea ursului din pădure

Co-preşedintele ARD Vasile Blaga a fost întrebat, marţi, care ar fi prim-ministrul şi ministrul de Finanţe care ar aplica programul de guvernare al ARD, el răspunzând: "Nu vindem pielea ursului din pădure. O să vedeţi la momentul potrivit".

216 afișări
Imaginea articolului Blaga, întrebat care ar fi premierul pentru programul ARD: Nu vindem pielea ursului din pădure

Blaga, întrebat care ar fi premierul pentru programul ARD: Nu vindem pielea ursului din pădure

Liderul PDL Bucureşti Adriean Videanu a prezentat Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, "Reporneşte România", în prezenţa co-preşedinţilor ARD, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu şi a altor reprezentanţi ai alianţei.

Videanu a spus că un eventual Cabinet al Alianţei ar avea 16 membri, urmând să fie desfiinţate mai multe ministere.

Întrebat cine va fi prim-ministrul şi ministrul de Finanţe care să aplice acest program de guvernare, Vasile Blaga a răspuns: "Nu vindem pielea ursului din pădure. O să vedeţi la momentul potrivit".

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

"ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%", se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

Potrivit documentului remis agenţiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

"ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015", promite ARD, menţionând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici