Blaga: Nu am considerat necesară o întâlnire cu premierul pe buget. Văd că-l doare acest lucru

Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, la dezbaterea din plen a proiectului bugetului pe 2013, că bugetul este, de o claritate remarcabilă, al nereformării instituţiilor cu preţul distrugerii sectorului privat şi parlamentarii PDL vor vota împotriva lui.

363 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu am considerat necesară o întâlnire cu premierul pe buget. Văd că-l doare acest lucru

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Blaga i-a spus, în plen, premierului Victor Ponta că într-adevăr PDL nu a considerat necesar să se întâlnească cu el pentru buget, deoarece acest buget este de "o claritate remarcabilă".

"Într-adevăr, nu am considerat necesar să avem o întâlnire cu primul ministrul pe tema bugetului, văd că-l doare acest lucru, pentru că proiectul de buget este de o claritate remarcabilă, arată limpede şi fără ocolişiuri alegerea lui Victor Ponta: nereformarea instituţiilor, cu preţul distrugerii sectorului privat", a precizat preşedintele PDL.

El a adăugat că bugetul este bazat pe creşteri de taxe şi impozite, iar consecinţa este îngroparea a peste 150.000 de societăţi comerciale, împingerea în sărăcie a micilor agricultori, compromiterea oricărei şanse de relansare economică.

Potrivit lui Blaga, 80% din cheltuielile bugetare sunt cu funcţionarea instituţiilor.

"Aţi fost mai preocupaţi să vă certaţi între dumeavoastră, cine ia autostrăzile, cine ia drumurile naţionale. Ani de zile aţi dus o politică a vrajbei şi a scandalurilor", le-a spus Blaga celor de la USL.

El a mai susţinut că România are un guvern "incompetent" care condamnă ţara la stagnare şi în 2013.

"Televiziunile de casă pot minţi cât vor, dar facturile de casă vor spune adevărul. (...) Senatorii şi deputaţii PDL nu susţin şi vor vota împotriva proiectului de buget propus de USL", a mai spus Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în debutul dezbaterilor din plen asupra proiectului Legii bugetului pe anul 2013, că opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de UDMR şi PPDD este şi poate fi un partener pentru majoritatea parlamentară.

"Le mulţumesc grupurilor parlamentare UDMR şi PPDD pentru discuţiile extrem de utile şi serioase pe care le-am avut la întâlnirile cu ele. Vreau să transmit un mesaj că opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de către UDMR şi PPDD este şi poate fi partener pentru majoritatea parlamentară în discuţiile care privesc prezentul şi viitorul acestei ţări", a spus Ponta.

El a arătat că aceeaşi solicitare la dialog a adresat-o şi grupului PDL, care însă a refuzat o întâlnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici