Blaga: PNL a cerut CNSAS să îl verifice pe Marian Munteanu. În 2005, Munteanu a cerut acelaşi lucru

PNL a cerut CNSAS, de comun acord cu Marian Munteanu, să verifice, în condiţiile legii, dacă Munteanu a colaborat cu Securitatea, afirmând că fostul lider din Piaţa Universităţii a făcut o astfel de solicitare în anul 2005, însă, nu a primit niciun răspuns, a declarat, miercuri, Vasile Blaga.

501 afișări
Imaginea articolului Blaga: PNL a cerut CNSAS să îl verifice pe Marian Munteanu. În 2005, Munteanu a cerut acelaşi lucru

Blaga: PNL a cerut CNSAS să îl verifice pe Marian Munteanu. În 2005, Munteanu a cerut acelaşi lucru (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"PNL a cerut CNSAS să rezolve problema ivită în spaţiul public, pentru că noi suntem foarte atenţi la societatea civilă sigur, cerem şi noi o anumită zonă care susţine un candidat şi atunci avem anumite reticenţe, dar pe bună dreptate au fost întrebări despre ce, dacă a fost, dacă nu a fost într-o relaţie cu Securitatea sau ce s-a întâmplat cu Marian Munteanu în decursul anilor", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Vasile Blaga a afirmat că PNL a adresat încă de luni solicitarea către CNSAS, afirmând că în anul 2005 Marian Munteanu a făcut o solicitare similară, însă, nu aprimit niciun răspuns.

"Vreau să vă spun că dânsul încă din 2005 a făcut o astfel de adresă la CNSAS şi nu a primit nici un răspuns. Drept urmare, am discutat cu domnia sa şi încă de luni, nu de ieri, (…) în speranţa că va fi pe ordinea de zi de marţi a CNSAS-ului, pentru că au şedinţă marţi şi joi, am adresat şi am şi înregistrat noi, ca să nu se piardă pe drum această adresă, ca să lămurească, în condiţiile legii, clar, despre ce este vorba", a spus Vasile Blaga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici