Blaga şi Flutur conduc campania pentru prezidenţiale

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Flutur vor coordona, la nivel central, campania PDL pentru alegerile prezidenţiale iar miniştrii vor fi coordonatori zonali, candidatul PDL urmând să fie anunţat după 1 octombrie.

29 afișări
Imaginea articolului Blaga şi Flutur conduc campania pentru prezidenţiale

Blaga şi Flutur conduc campania pentru prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din conducerea PDL au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul Colegiului Director de luni seară s-au stabilit comisiile de campanie, la nivel naţional, precum şi organizarea acesteia, la nivel naţional.

Astfel, coordonatorii la nivel central ai campaniei PDL pentru alegerile prezidenţiale sunt, ca şi la alegerile parlamentare, secretarul general al partidului, Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

Potrivit surselor citate, miniştrii PDL urmează să coordoneze la nivel zonal campania prezidenţială, în timp ce parlamentarii, eurodeputaţii şi liderii judeţeni o vor coordona la nivel judeţean şi local.

Potrivit strategiei PDL, anunţarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale nu va avea loc mai devreme de 1 octombrie. Sursele citate spun că decizia a fost luată ţinând cont că Traian Băsescu, susţinut de PDL pentru un nou mandat, este preşedinte în exerciţiu şi s-ar afla în incompatibilitate, în cazul unui anunţ mai devreme decât prevede legea.

Sursele citate au mai arătat că PDL optează pe o campanie asemănătoare celei parlamentare, cu mai multe lansări regionale, la care să participe miniştrii şi liderii centrali ai partidului, şi alte acţiuni, mai mici, la nivel local.

Alegerile prezidenţiale ar urma să aibă loc în 22 noiembrie, al doilea tur fiind aşteptat în 6 decembrie, conform deciziei de luni a coaliţiei de guvernare. Data urmează să fie stabilită oficial prin hotărâre de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici