Blocaj în negocierile politice. Cîţu: „Pare că PSD şi USR vor anticipate”

Se pare că PSD şi USR vor alegeri anticipate, spune preşedintele PNL. Florin Cîţu susţine că PNL este singurul partid care „a arătat responsabilitate şi că este gata să flexibilizeze mandatul”, iar acum aşteaptă „concesia pe care o face USR”.

1669 afișări
Imaginea articolului Blocaj în negocierile politice. Cîţu: „Pare că PSD şi USR vor anticipate”

Blocaj în negocierile politice. Cîţu: „Pare că PSD şi USR vor anticipate”

După ultimele negocieri, Florin Cîţu a ieşit spunând „nu s-a schimbat nimic în acest moment, doar am tras nişte concluzii şi vom avea şi alte întâlniri”.

Întrebat dacă există în PNL se crede că guvernul Ciucă va obţine un vot de încredere, liderul liberal a răspuns că Partidul Naţional Liberal a arătat responsabilitate, flexibilitate şi dorinţa de a rezolva această criză politică: „A venit şi a schimbat mandatul pentru premier, a venit cu un alt candidat. 

PSD a spus clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce să avem discuţie cu ei. USR a plecat de la guvernare şi împreună cu cei de la PSD şi AUR a dat jos un guvern fără să aibă o soluţie. Soluţia responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar, asta ar arăta responsabilitate şi că îi interesează românii şi nu doar schemele electorale şi mergem mai departe şi ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, aşa cum am spus, toate opţiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate”.

Întrebat mai departe ce le va propune celor de la USR ca să voteze acest Guvern, Cîţu a răspuns: „Exact ce avem acum. În caz contrar, USR trebuie să spună că preferă să arunce în aer România”.

În opinia lui Cîţu, PNL este singurul partid care „a arătat responsabilitate şi că este gata să flexibilizeze mandatul”: „Dacă USR rămâne blocată într-o singură opţiune, nu mai avem ce să discutăm. Până la urmă trebuie să facă un pas şi USR. Poate să susţină acest guvern din Parlamentul României. Toată lumea trebuie să arate responsabilitate, iar astăzi USR arată iresponsabilitate. Partidul Naţional Liberal a făcut un pas important, unde este responsabilitatea celor de la USR? Să vedem care este concesia pe care o fac cei de la USR. Dacă interesul celor de la USR şi PSD este să distrugă Partidul Naţional Liberal, eu nu voi permite acest lucru niciodată”.

Dacă nici PSD şi nici USR nu îşi vor da susţinerea, alegerile anticipate sunt singura soluţie.

„Până la urmă se pare că PSD şi USR vor anticipate şi atunci tot ceea ce am văzut în această perioadă au fost vorbe goale”, adaugă preşedintele PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
negocieri,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici