Boagiu: Lumea liberă a reacţionat prompt faţă de politica USL de resovietizare a regiunii

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, vineri, că secretarul de stat al SUA Hillary Clinton şi preşedintele PPE, Wilfried Martens, au reacţionat prin afirmaţiile lor împotriva politicii USL de scoatere a României din UE.

187 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Lumea liberă a reacţionat prompt faţă de politica USL de resovietizare a regiunii

Boagiu: Lumea liberă a reacţionat prompt faţă de politica USL de resovietizare a regiunii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

Boagiu a spus, într-o conferinţă de presă, că reacţia lumii libere împotriva politicii USL, care continuă agresiv tentativa de scoatere a României din UE, a fost foarte promptă, arătând că Hillary Clinton şi Wilfried Martens au tras semnale de alarmă.

Boagiu a spus că Hillary Clinton a arătat că, din păcate, sunt semnale de declin democratic şi atacuri la adresa procesului constituţional din România şi a denunţat o mişcare destinată să resovietizeze zona de Est a Europei.

Vicepreşedintele PDL a arătat că, în acelaşi context, Wilfried Martens a tras un semnal de alarmă că rămânerea lui Victor Ponta la conducerea guvernului izolează România de Europa.

"Oficiali importanţi ai UE şi NATO şi-au arătat şi înainte îngrijorarea că România sub conducerea USL ne scoate din Europa şi iată că îngrijorarea continuă, lucrurile nu se opresc şi USL continuă politica sa de a ne îndepărta de Europa şi de partenerii transatlantici. Noi, ARD, înţelegem gravitatea acestor fapte, românii înţeleg, şi USL înţelege. Miza USL este total împotriva interesului României, miza USL este scoaterea României din UE şi resovietizarea regiunii", a mai spus Boagiu.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, a afirmat că ARD şi UDMR sunt singurele "lozuri electorale" care îi pot garanta României un rol central în proiectul european, el susţinând că o nouă guvernare Ponta va agrava "marginalizarea" ţării.

O ştire difuzată de AFP menţiona că, la reuniunea OSCE de la Dublin, Hillary Clinton a acuzat guvernele că devin "tot mai agresive în încercarea de a contracara opoziţia, înainte de a denunţa situaţia din Rusia, Belarus, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan sau Kazakhstan, dar şi din România şi din Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici