Boagiu: PDL a cerut ca afişele PNL să fie date jos, erau ilegale. Primarul Onţanu a respectat legea

PDL a reclamat la BEC şi a solicitat să fie date jos afişele electorale ale PNL din Sectorul 2 deoarece expunerea acestora înainte de campania electorală este ilegală, iar primarul Neculai Onţanu a respectat legea când a făcut acest lucru, a declarat vineri, pentru MEDIFAX, liderul PDL Anca Boagiu.

158 afișări
Imaginea articolului Boagiu: PDL a cerut ca afişele PNL să fie date jos, erau ilegale. Primarul Onţanu a respectat legea

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"PDL a reclamat şi a transmis solicitarea scrisă la BEC pentru a da jos afişele electorale ale PNL, deoarece nu suntem în campanie electorală. Sunt o legalistă, iar contracandidaţii noştri, indiferent că sunt de la PNL sau PSD, au obligaţia de a respecta legea", a precizat Boagiu, preşedinte al PDL Sector 2.

Ea a spus că expunerea ilegală a acestor afişe, înainte de începerea campaniei electorale, arată că sloganul celor de la PNL este, de fapt. "Dacă câştigăm alegerile, primul lucru pe care îl vom face este să încălcăm legea".

"Nu susţinem un astfel de comportament. Primarul Nicolae Onţanu nu a făcut decât să respecte legea", a adăugat Boagiu.

Organizaţia PNL Sector 2 a anunţat că a înaintat o plângere penală la Poliţia Sectorului 2 şi la Poliţia Capitalei împotriva primarului Neculai Onţanu, "pentru distrugerea abuzivă a materialelor de promovare a soluţiilor USL pentru dezvoltarea Sectorului 2".

"Gestul lui Neculai Onţanu, de a distruge materiale pentru care Uniunea Social Liberală a obţinut autorizaţii, denotă disperare şi marchează un tip de comportament specific tovarăşilor de la PDL ai actualului primar al Sectorului 2. Considerăm că acţiunea primarului Onţanu, prin care încearcă să refuze un drept al cetăţenilor Sectorului 2 de a se informa şi de a fi informaţi în legătură cu soluţiile USL pentru dezvoltarea Sectorului 2, este abuzivă, nedemocratică şi încalcă legea în mod grosolan. Acţiunea abuzivă a lui Neculai Onţanu confirmă faptul că actuala putere este în stare de orice pentru a câştiga alegerile, apelează la ilegalităţi şi fraude în încercarea disperată de a-şi păstra poziţiile", se arată în comunicatul semnat de preşedintele filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici