Bobby Păunescu e acuzat că face declaraţii false. Omul de afaceri a forţat înscrierea Editurii Evenimentul şi Capital în Clubul Român de Presă

  • • Omul de afaceri George Bobby Păunescu a înscris Editura Evenimentul şi Capital în Clubul Român de Presă fără a avea acest drept.
  • • George Bobby Păunescu susţine că a luat această decizie în calitate de acţionar al EVZ şi Capital
  • • Acţionarul majoritar este Dan Andronic, cu 90% din acţiuni, iar omul de afaceri deţine doar 5% din acţiuni, fapt recunoscut de acesta şi în instanţă
736 afișări
Imaginea articolului Bobby Păunescu e acuzat că face declaraţii false. Omul de afaceri a forţat înscrierea Editurii Evenimentul şi Capital în Clubul Român de Presă

Bobby Păunescu e acuzat că face declaraţii false. Omul de afaceri a forţat înscrierea Editurii Evenimentul şi Capital în Clubul Român de Presă

Reprezentanţii Editurii EVZ şi Capital consideră drept “fanteziste şi lipsite de suport real” afirmaţiile lui George Bobby Păunescu, potrivit cărora decizia de a înscrie entităţile media în Clubul Român de Presă a fost luată de către el, în calitate de membru fondator, acţionar şi mandatar al B1TV, respectiv de acţionar al EVZ şi Capital, de comun acord cu Maricel Păcuraru, care deţine creanţa majoritară, dar şi gajul asupra majorităţii acţiunilor EVZ şi Capital.

George Bobby Păunescu nu poate lua însă decizii în numele societăţii, după cum arată structura acţionariatului la RECOM: George Marius Păunescu, zis Bobby, Păunescu – 5 %, acţiuni aflate sub sechestru asigurator, după cum a aflat România TV, Claudiu Şerban – 5%, Dan Andronic – 90 % din acţiuni. Societatea este administrată de Virgil Munteanu. În aceste condiţii, prin afirmaţia că Dan Andronic este „mandatat doar cu partea de management intern”, Bobby Păunescu poate fi acuzat că dezinformează intenţionat opinia publică, producând prejudicii firmei.

Ce a declarat Bobby Păunescu din faţa instanţei

Audiat la Curtea de Apel, ca martor sub jurământ, Bobby Păunescu a susţinut altceva, după cum a declarat Dan Andronic, prezent la audiere.

 La audierea sa ca martor, în faţa instanţei şi chestionat de procurorul DNA, Bobby Păunescu a afirmat că după o scurtă perioadă de colaborare, în urmă cu 11 ani am cumpărat 90 la sută din acţiunile Editurii, în contul său fiind virate toate sumele aferente contractului de vânzare cumpărare încheiat între mine şi el. Tranzacţia s-a făcut prin bancă şi au fost depuse toate documentele necesare. După cum a explicat judecătorului, a cerut să rămână cu 5 la sută din acţiuni, ca să poată comunica partea culturală prin intermediul ziarului. Ceea ce a şi făcut, mai zilele trecute rugându-ne să preluăm o ştire cu asocierea pe care a făcut-o cu Ovidiu Lipan Ţăndărică. Nici pomeneală de varianta halucinantă pe care o lansează acum. De altfel, audierea sa fost publică şi oricine poate verifica aceste afirmaţii”, a declarat Dan Andronic pentru Capital.

El a adăugat că Bobby Păunescu a recunoscut că preluarea Evenimentului Zilei şi Capital de la Ringier i-a adus o pierdere financiară semnificativă, iar contractul încheiat cu Dan Andronic l-a scutit de datorii către stat şi împrumuturi pe care le avea de rambursat.

“Cineva a minţit sau a falsificat acte şi declaraţii date la DNA”

Dan Andronic precizează că Bobby Păunescu este un acţionar minoritar care şi-a primit toţi banii pe care i-a cerut pentru Evenimentul Zilei şi Capital. Ideea că altcineva deţine creanţa este una din viziunile sale cinematografice asupra afacerilor şi sunt convins că pentru unii ar fi extrem de interesant să înţeleagă cum poate fi vândută o creanţă care a fost preluată de stat. Înseamnă că cineva a minţit sau a falsificat acte şi declaraţii date la DNA. Sau poate are de gând să o facă. Ceea ce poate fi de la grav la foarte grav. Dar în continuare cred că Bobby Păunescu este un om de bună credinţă, cu o memorie ce-i poate juca feste, păcălit de o vreo flaşnetă care-i cântă dulce la ureche. Se lăuda că îi place muzica country, nu Balada Navei Eşuate, dar gusturile se mai schimbă. Noi mergem înainte şi nu intrăm în jocuri care ni se par suspecte. Nu căutăm ceartă cu nimeni, dar nici nu putem lăsa ca o afirmaţie de acest tip să aducă prejudicii societăţii. Suntem obligaţi faţă de public şi angajaţii firmei să facem aceste precizări”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici