Boboc: Vrem să deschidem luni dosarele Oprea şi Tudor pentru ca miercuri să intre în plen

Dosarele senatorilor Gabriel Oprea şi Doian Tudor vor fi deschise de membrii Comisiei juridice luni, pentru ca miercuri să poată fi votate în plen cererile DNA, a declarat luni preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

263 afișări
Imaginea articolului Boboc: Vrem să deschidem luni dosarele Oprea şi Tudor pentru ca miercuri să intre în plen

Boboc:Vrem să deschidem luni dosarele Oprea şi Tudor pentru ca miercuri să intre în plen (imagine: Catalin Lutu / Mediafax Foto)

"Biroul Permanent ne-a sesizat, urmează să transmită şi sesizarea scrisă către Comisia juridică astăzi (luni – n.r.) pentru cele două dosare. Împreună cu colegii din Comisie, am solicitat Biroului Permanent să ne permită să deschidem aceste dosare pentru a avea un timp de studiu, iar pentru mâine (marţi – n.r.) să introducem pe ordinea de zi a Comisiei. Din discuţii vom vedea, eu sper că va fi timp suficient până mâine să dăm raportul, astfel încât miercuri să intre la plen", a declarat Boboc, înainte de începere şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

Senatorul a mai spus că a propus colegilor introducerea pe ordinea de zi a plenului de miercuri, sub rezerva depunerii raportului. De asemenea, dosarele vor fi discutate în ordinea în care au sosit cererile la Senat, a precizat preşedintele Comisiei juridice.

"BP a aprobat şi repartizat materialele care au venit de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte şi de la ministrul Justiţiei şi care privesc eventuala începere a urmăririi penale pentru domnul senator Gabriel Oprea şi scrisoarea din partea doamnei ministru Raluca Alexandra Prună, care solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării colegei noastre, doamna senator Doina Anca Tudor", a declarat, după şedinţa BP, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

El a confirmat că materialele în ambele cazuri au fost repartizate Comisiei juridice, care va deschide dosarele luni, la 15:30, iar dacă vor fi întocmite rapoartele, cererile vor fi dezbătute şi votate miercuri în plen.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut joi aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Anca Doina Tudor pentru complicitate la luare de mită în dosarul fostului vicepreşedinte al ASF, cererea ajungând la Cabinetul preşedintelui Senatului vineri.

Procurorul şef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

De asemenea, cererea DNA de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea a ajuns miercuri la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu, în dosarul fostului şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Nicolae Gheorghe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici