Oprea, despre noua cerere DNA: "Mă consider nevinovat, suspiciunea invocată nu e întemeiată"

Preşedintele UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, că se consideră nevinovat, iar suspiciunea invocată de procurori în noua solicitarea de urmărire penală a sa nu este întemeiată, însă magistraţii sunt chemaţi să clarifice situaţia.

379 afișări
Imaginea articolului Oprea, despre noua cerere DNA: "Mă consider nevinovat, suspiciunea invocată nu e întemeiată"

Oprea, despre noua cerere DNA: "Mă consider nevinovat, suspiciunea invocată nu e întemeiată" (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Am luat act de comunicatul DNA şi despre suspiciunea invocată astăzi de procurori în ceea ce mă priveşte. Nu cunosc alte detalii cu privire la acest caz în afara celor transmise public de către DNA şi nu voi comenta suplimentar presupusele fapte", precizează Gabirel Oprea, într-o declaraţie de presă remisă MEDIAFAX.

Oprea spune că este nevinovat, dar "este datoria magistraţilor să clarifice acest aspect, astfel încât adevărul să iasă la lumină".

"Ca şi până acum, voi da curs solicitărilor DNA şi voi contribui cu toate informaţiile şi detaliile care îmi vor fi cerute. În soluţionarea acestui caz voi uza de orice mijloc constituţional şi legal de care dispun", mai susţine Oprea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat miercuri că “a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu”.

Procurorii au solicitat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul lui Nicolae Gheorghe, fost şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.).

Solicitarea DNA a ajuns miercuri după-amiază la Senat, urmând ca Biroul Permanent să o trimită Comisiei juridice în vederea avizului.

Decizia finală va fi luată de plenul Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici