Boc: Acum sunt întrunite condiţiile ca şi ultima parte din salariile bugetarilor să fie reîntregită

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni că preocuparea majoră a PDL şi a coaliţiei este reîntregirea salariilor bugetarilor, arătând că decizia va aparţine Guvernului.

725 afișări
Imaginea articolului Boc: Acum sunt întrunite condiţiile ca şi ultima parte din salariile bugetarilor să fie reîntregită

Emil Boc (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Preocuparea majoră a PDL şi a coaliţiei este reîntregirea salariilor bugetarilor. Este vorba despre un angajament politic al coaliţiei pe care l-am făcut încă din 2010", a adăugat Emil Boc.

În opinia acestuia, "acum sunt întrunite condiţiile ca şi ultima parte din salariile bugetarilor să fie reîntregită".

Boc a evitat să precizeze o dată, menţionând că decizia va aparţine Guvernului, în funcţie de discuţiile pe care acesta le are cu organismele internaţionale şi cu calendarul executivului.

Guvernul anunţă Comisia Europeană că în acest an va decide recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010 angajaţilor din sectorul bugetar, ceea ce va conduce la o uşoară creştere a cheltuielilor de personal, dar cu tendinţă de scădere a acestora pe termen mediu.

Recuperarea integrală a diminuărilor salariale este prevăzută în Programul de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern, la capitolul privind politica bugetară pentru acest an, "puncte cheie ale bugetului pe 2012".

"În condiţiile menţinerii politicii de înlocuire a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul, coroborat cu recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010, cheltuielile de personal raportate la PIB sunt programate a avea o uşoară creştere faţă de anul 2011, însă pe termen mediu se reia tendinţa de scădere a acestora", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Programul de convergenţă al României este revizuit anual şi transmis la Bruxelles după aprobarea de către Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici