Boc: Am convingerea că România va avea buget în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011

Premierul Emil Boc şi-a exprimat, miercuri, după adoptarea de către Parlament a proiectului de buget pe 2011, convingerea că România va avea un buget în vigoare începând cu 1 ianurie 2011, cu toate că PNL a anunţat că îl va contesta la Curtea Constituţională.

11 afișări
Imaginea articolului Boc: Am convingerea că România va avea buget în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011

Boc: Am convingerea că România va avea buget în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Boc a apreciat că este un drept constituţional şi legal de a contesta la CC proiectul de buget, dacă există numărul necesar de semnături. "E un drept constituţional şi legal. Nimeni nu poate să obiecteze pentru că sesizarea la Curte este un drept legal al deputaţilor şi senatorilor, dacă întrunesc numărul de semnături cerut de Constituţie", a spus Boc.

El şi-a manifestat convingerea că România va avea un buget în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011, în ciuda contestaţiei pe Legea salarizării. "Sunt convins (că vom avea un buget începând cu 1 ianuarie, n.r.). Am înţeles că s-a fixat termen la Curtea Consttuţională petru data de 28. Am convingerea că, aşa cum am anunţat, România va avea în anul 2011 bugetul în vigoare, începând cu 1 ianuarie", a spus Boc.

Întrebat dacă această contestaţie la Curte nu va întârzia adoptarea bugetului până la sfârşitul anului, Boc a arătat că a înţeles, din comunicarea publică a CC de miercuri, că a fost fixată pentru data de 28 decembrie o şedinţă în care speră să se ia în analiză sesizările legale depuse de către deputaţi şi senatori.

"Sesizările se depun azi (miercuri, n.r.) sau mâine. Până marţi mai sunt câteva zile foarte bune", a spus Boc.

Premierul a mai arătat că această procedură ţine de CC, nu de Guvern. "E o procedură care ţine de Curte, de aici înainte. ce a ţinut de noi am făcut. Sunt convins că fiecare face ce trebuie ca România să aibă buget în 2011 cu respecatrea prevederilor legale", a spus Boc.

PNL va ataca la Curtea Constituţională, joi, legea bugetului de stat pe 2011, a anunţat, miercuri, în plenul reunit, liberalul Eugen Nicolăescu.

Parlamentarii au adoptat, miercuri, în şedinţă comună, bugetul de stat pe anul 2011, cu 207 voturi "pentru", 143 "împotrivă" şi nicio abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici