Boc asigură parlamentarii că va aplica în Guvern propuneri avansate de PSD, PNL şi UDMR în campanie

Premierul desemnat Emil Boc a cerut parlamentarilor să acorde Guvernului votul de învestitură, asigurând că este dispus să preia propuneri avansate în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de către candidaţii PSD, PNL şi UDMR, pe principiul că Executivul nu deţine "monopolul" soluţiilor

13 afișări
Imaginea articolului Boc asigură parlamentarii că va aplica în Guvern propuneri avansate de PSD, PNL şi UDMR în campanie

Boc asigură parlamentarii că va aplica în Guvern propuneri avansate de PSD, PNL şi UDMR în campanie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a făcut referire în acest sens la propunerea liderului PSD, Mircea Geoană, de prelungire a termenului de rambursare a creditelor contractate de firme, la proiectul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de reducere a cotei unice atunci când condiţiile economice vor permite şi la introducerea unui pachet de stimulente fiscale în zonele defavorizate, precum şi la propunerea candidatului UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, privind descentralizarea sistemului de sănătate.

Boc a asigurat că va ţine cont şi de propunerea sindicatelor privind încheierea unui pact naţional pentru asigurarea locurilor de muncă.

"Campania electorală s-a încheiat, oamenii aşteaptă de la policitieni intrarea în normalitate. Anii următori trebuie să fie ai raţiunii şi stabilităţii pentru interesul naţional, nu de ură personală. Voi fi un paretenr corect", a spus Boc, în discursul susţinut în plenul Parlamentului.

Premierul desemnat a mai afirmat că respectă decizia celorlalte partide de a intra în Opoziţie, dar că este nevoie de sprijinul tuturor pentru buna funcţionare a ţării.

Parlamentarii s-au reunit în şedinţă, pentru a acorda votul de învestitură Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici