Boc: Asta nu înţelege multă lume, că noi, în PDL, suntem şi rămânem prieteni

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că în partidul pe care îl conduce "competiţia este una între colegi", adăugând că "multă lume nu înţelege" că membrii PDL "sunt şi rămân prieteni".

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Asta nu înţelege multă lume, că noi, în PDL, suntem şi rămânem prieteni

Boc: Asta nu înţelege multă lume, că noi, în PDL, suntem şi rămânem prieteni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mulţumesc sincer din partea Biroului Permanent Central fiecăruia dintre dumneavoastră pentru eforturile depuse, căci am câştigat toate alegerile din 2004 încoace şi fiecare vot al dumneavoastră a contat. Fără aceste rezultate, PDL nu ar fi ajuns la guvernare, nu ar fi câştigat alegerile prezidenţiale şi nici pe cele europarlamentare", le-a spus Boc participanţilor la alegerile PDL Harghita.

El a amintit că în 14 mai va avea loc congresul partidului, când se va face un bilanţ al activităţii PDL.

Emil Boc a precizat că, în pofida faptului că în cursa pentru preşedinţia PDL sunt trei candidaţi, partidul este unul "democrat, iar competiţia este una între colegi".

"Şi asta nu înţelege multă lume, că noi, în PDL, suntem şi rămânem prieteni", a afirmat Boc.

El a menţionat că PDL are două obiective clare - să modernizeze România, să ofere şanse la un trai mai bun oamenilor şi să câştige alegerile din 2012 pentru a-şi continua guvernarea.

"Obiectivele PDL sunt clare: primul, ca partid de guvernământ, să modernizăm această ţară şi după această perioadă de criză să oferim românilor şanse la un trai mai bun, al doilea obiectiv fiind acela de a câştiga alegerile viitoare şi să continuăm guvernarea şi după 2012, pentru că scopul oricărui partid este să-şi impună principiile", a spus Boc.

El a menţionat că a luat măsurile anticriză chiar dacă acest lucru nu i-a plăcut şi le-a spus celor prezenţi că acum încep să apară rezultatele pozitive.

"Acum încep rezultatele mai bune să apară. Trebuie să vă spun că România a atins cel mai mare nivel al exporturilor de după '89, că rata şomajului este cu câteva procente sub cea medie din Uniunea Europeană, că am reuşit la buget să recuperăm 15 la sută pe brut. 2011 se preconizează să aibă o creştere de 1,5 - 2 la sută, iar în 2012 de 4-5 la sută, însă aceasta se va întâmpla dacă nu abandonăm reforma şi să încercăm să nu cădem în patima populismului", a explicat Boc.

În opinia sa, criza a făcut pe toată lumea să vadă faţa reală a României, "cu un număr prea mare de bugetari, care s-a umflat în 2008-2009" şi pentru care actuala guvenare a fost nevoită să impună standarde de personal.

El a spus că este normal ca pensionarii să fie nemulţumiţi odată ce au primit venituri mai mici, dar a precizat că în 2012 pensia va creşte odată cu inflaţia.

Boc a adăugat că a fost nevoie de reformă şi la acordarea asistenţei sociale.

"Am văzut burtoşi cu Mercedes care stăteau cu mâna întinsă şi cereau ajutor de la stat", a spus Boc, adăugând că acest lucru nu se mai întâmplă în prezent şi că de ajutorul social beneficiază exclusiv cei care au nevoie de el.

El a vorbit şi despre noul Cod al Muncii.

"Am adoptat un nou Cod al Muncii, care îi va proteja pe cei care muncesc să nu fie la cheremul şefului", a afirmat Boc.

El a adăugat că fără aceste reforme România nu ar fi putut să fie performantă în UE.

"Am intrat ultimii în UE şi avem de recuperat un decalaj mare faţă de celelalte ţări, dar dacă nu făceam aceste lucruri şi nu vom continua reforma nu vom performa. Fiecare dintre noi a fost afectat de această criză, oamenii au dreptate, dar îşi vor da seama pe parcurs că aceste lucruri ne-au salvat ca ţară şi ne-au dus într-o direcţie bună", a explicat Boc.

El a vorbit şi despre salariile profesorilor, afirmând că, potrivit noii legi a uniformizării salariilor acestora, în cazul lor nu se va mai putea aplica majorarea cu 50 la sută a venitului lunar.

"Nu scade salariul profesorilor, ci doar nu se poate aplica majorarea de 50 la sută. Nu se îngheaţă salariile, 90 la sută din profesori vor primi acelaşi salariu, iar când economia va permite vom trece şi la majorări. Pe parcursul anului 2012 se vor recupera diminuările salariale din 2010", a afirmat Boc.

Emil Boc a participat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la alegerile pentru conducerea PDL Harghita, el sosind însoţit de secretarul general al partidului, Vasile Blaga, şi de vicepreşedintele PDL George Scripcaru.

În cursa pentru preşedinţia PDL Harghita s-au înscris trei persoane - preşedintele în funcţie Vasile Mihalcea, care este şi directorul Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, preşedintele PDL Voşlobeni, Nucu Marcel Voaideş, şi preşedintele PDL Gălăuţaş, Ştefan Marcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici