Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag. Demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Fostul premier Emil Boc a declarat, luni seara, că decizia de retragere de la conducerea Guvernului i-a aparţinut în totalitate, fără să îi fie solicitată de preşedintele Traian Băsescu, şi că doar momentul demisiei a fost stabilit cu şeful statului.

393 afișări
Imaginea articolului Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag. Demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag. Demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Când spuneam că ştiu ce am de făcut, aveam în vedere ceea ce am anunţat azi. Preşedintele nu mi-a cerut demisia, decizia mi-a aparţinut, calendarul l-am discutat cu şeful statului. Nici în partid nu am putut spune exact ce voi face", a afirmat Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că a fost mereu un om realist şi că ştia că "politica nu este pe viaţă".

  • Ungureanu a fost propus de PDL, nu vor fi divizări sau fuziuni de ministere

Mihai Răzvan Ungureanu a fost propunerea PDL pentru postul de premier desemnat, înaintată preşedintelui Traian Băsescu, împreună cu solicitarea ca actuala structură guvernamentală să fie păstrată, fără divizări sau fuziuni de ministere, a afirmat, luni seara, fostul premier Emil Boc.

El a mai arătat că discuţii vor fi purtate pentru modificări în ceea ce priveşte numele miniştrilor şi că toate procedurile pentru instalarea viitorului guvern, incluzând elaborarea programului de guvernare şi votul de învestitură în Parlament, să fie încheiate cel târziu până joi.

"Am discutat că este bine ca structura actualei formule de guvernare să fie păstrată, nu cu divizări sau fuziuni de ministere. Vor fi însă schimbări în ceea ce priveşte componenţa Cabinetului", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a avut, încă din luna decembrie, discuţii cu premierul Emil Boc privind depunerea mandatului, decizia fiind amânată din motive de interes naţional.

El a adăugat că era extrem de important pentru România să se facă această evaluare a FMI, BM şi UE şi să fie prevenită amânarea vizitei FMI, a BM şi a UE, aducând aminte că a avut şi o declaraţie publică despre solicitarea sa adresată FMI de a nu amâna misiunea de evaluare.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici