Boc: Cred că forţele pro-europene au capacitatea să formeze un guvern care să conducă Moldova în UE

Fostul premier Emil Boc consideră că forţele pro-europene din Republica Moldova au capacitatea să câştige alegeri sau să formeze un guvern care să conducă ţara spre UE şi nu în altă direcţie.

150 afișări
Imaginea articolului Boc: Cred că forţele pro-europene au capacitatea să formeze un guvern care să conducă Moldova în UE

Boc: Cred că forţele pro-europene au capacitatea să formeze un guvern care să conducă Moldova în UE (Imagine: Dumitru Matiu / Mediafaxfoto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demiterea Guvernului din Republica Moldova condus de Vlad Filat în urma unei moţiuni de cenzură, Emil Boc a spus: "Ca om care a mai trecut prin asemenea proceduri, nu trebuie să considere sfârşitul lumii".

"Cred că forţele pro-europene au capacitatea să câştige alegeri sau să formeze un guvern care să conducă Moldova spre UE şi nu în altă direcţie. Căderea unui guvern nu înseamnă neapărat o tragedie, e o procedură democratică ce se întâmplă în mai multe ţări ale lumii. Important este să nu se schimbe orientarea fundamentală a Moldovei şi anume direcţia spre UE şi eu cred că acest lucru nu va fi lăsat de moldoveni să se întâmple", a spus Boc.

El a afirmat că Republica Moldova are o "vocaţie europeană", iar destinul comun al României şi Moldovei este în UE.

"Acolo vom fi împreună şi cred că moldovenii vor avea grijă, indiferent dacă va fi vorba de un nou guvern sau de noi alegeri, să conserve dimensiunea pro-europeană a ţării", a adăugat Boc.

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură votate marţi în Parlament, relatează PRO TV Chişinău.

Moţiunea, depusă de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, a fost votată de 54 de parlamentari.

Potrivit Info-Prim Neo, în termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia Cabinetului de miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici