Video Boc: Discuţiile pentru buget sunt în fază finală (Video)

Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali referitoare la proiectul de buget pentru 2009 se află în faza finală, urmând să fie organizate noi consultări între PDL şi PSD, astfel încât Guvernul să poată lua, joi, decizii politice privind construcţia bugetară, a declarat premierul Emil Boc.

10 afișări

Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali referitoare la proiectul de buget pentru 2009 se află în faza finală, urmând să fie organizate noi consultări între PDL şi PSD, astfel încât Guvernul să poată lua, joi, decizii politice privind construcţia bugetară, a declarat premierul Emil Boc.

"În vederea finalizării proiectului de buget, avem consultări atât cu partenerii sociali - sindicate şi patronate - cât şi şi cu cele două partide componente ale Parteneriatului pentru România, PDL şi PSD. Suntem aproape în faza finală a consultărilor cu partenerii sociali, avem şi o şedinţă a Coaliţiei în această după-amiază, pentru ca mâine (joi-n.r.) să putem lua decizii politice în cadrul Guvernului", a spus Boc, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor cu reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor privind bugetul din acest an.

El a arătat că a prezentat sindicatelor şi patronatelor probleme legate de priorităţile guvernamentale, în principal de asigurarea unei investiţii publice masive în economie. Premierul a reamintit că o sumă reprezentând 20% din cheltuielile bugetare programate în acest an va fi utilizată pentru investiţii care să genereze locuri de muncă şi creştere economică pentru ieşirea din criză.

"Evident că există dificultăţi şi în a împărţi aceste 10 miliarde de euro, cât reprezintă 20% din buget pentru investiţii. Vrem să dăm (banii-n.r.) în acele sectoare care să genereze resurse economice şi locuri de muncă, pentru ca România să poată merge mai departe. Evident că avem şi o componentă socială, preocuparea noastră fundamentală este ca cei care sunt cu pensii foarte mici şi vulnerabili în aceste momente de criză să beneficieze de solidaritatea noastră. Există disponibilizări în fiecare zi şi trebuie să avem decizii raţionale care se iau numai după ce ne consultăm cu toţi factorii abilitaţi", a spus Boc.

Premierul a asigurat că proiectul de buget va fi din nou discutat cu partenerii sociali înainte să fie trimis Parlamentului.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a asigurat la rândul său că proiectul de buget pentru 2009 este construit în consultare cu partenerii sociali.

"Cât vom fi noi la guvernare, bugetul nu se va mai construi fără consultarea partenerilor sociali. Acest lucru este important şi România trebuie privită în ansamblu ei, şi de investiţii, şi de oameni", a spus Pogea.

El a arătat că nu are detalii de adăugat faţă de ceea ce a prezentat premierul Emil Boc, dar a dat asigurări că România va avea un buget responsabil.

La discuţia cu sindicatele au participat preşedintele Traian Băsescu, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii.

Citeşte şi:

Băsescu primeşte la Cotroceni reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici